Rodeo, Imperator/Photo: YouTube printscreen

RODEO je u gradu! Novo indie rock ime na domaćoj sceni

Rodeo, novo indie rock ime na regionalnoj sceni, predstavlja se kroz prvi singl “Imperator” objavljen za diskografa Dostava Zvuka.

Petočlani bend poigrava se elementima jazza i progresije uz vešto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma. Rodeo je indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

“Imperator” osvaja neverovatnom lakoćom ulaska u podsvest slušaoca, pesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih muzičkih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svežinu u moru već proverenih muzičkih formula.

“Imperator je pretnja, razlog i podsticaj. On je dozvola za ćutanje i kazna za pokušaj. Morem nedaća plovi na luksuznoj jahti, a istovremeno dok gladnima daje, njima se i hrani. Iz beznačajnih reči stvara velike priče koje očaravaju i privlače priproste glave, a one razborite večito more.” – objašnjava RODEO.

Muziku i aranžman potpisuju Dejan Halusek, Romana Pavliša i Marko Kuhar, tekst je napisao Dejan Halusek. Snimanje i mix je Dražena Gavrilovića (Pod.room) dok je za master bio zadužen Pavle Miholjević. Videospot, čija je namera duboko otvaranje svesti, svog unutrašnjeg glasa i odnosa prema sebi samom, je delo Dinka Šimca (Beyond Pines Film).