Naked/ Photo: Feliks Voloz (promo, Exit)

Proglašeni nominovani za HEMI Music Awards 2021;tu su i po tri benda iz Srbije i Makedonije

HEMI Music Awards (HMA) 2021. otkriili su nominovane u svom prvom izdanju.

Čak 27 umetnika i bendova iz 9 zemalja Srednje i Jugoistočne Europe učestvovaće u početnoj fazi HMA 2021. aktivnostima koje će im pomoći da procene svoju sposobnost pristupa novim teritorijima.

Paket za svakog nominovanog uključuje akreditacije za učestvovanje na evropskim “showcase” festivalima i konferencijama, ocenu poslovanja koju donose uprave koji se bave izvozom, treninge i medijsku pokrivenost.

Od ukupno 285 izuzetnih evropskih umetnika iz širokog muzičkog raspona, međunarodni žiri imao je težak zadatak da odabere samo njih 27, tačnije po tri iz svake zemlje, koji su u potpunosti zadovoljili kriterijume.Međutim, samo 9 od ovih nominovanih ili jedan po zemlji proći će u drugu fazu HMA-a gde će dobiti personalizovanu podršku, napredno usavršavanje i umrežavanje. Korak je to do treće i poslednje faze HMA 2021, u kojoj će tri dobitnika zaraditi nagradni paket koji pokriva troškove snimanje, promo kampanja, učestvovanja na odabranim muzičkim konferencijama i sve troškove putovanja na međunarodne festivale i događaje, ukupne vrednosti nagrade od 6.000 evra po pobedniku.

HEMI Music Awards program je posvećen muzičarima koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dosegnu nova tržišta i publiku. HMA organizuje Hub za razmenu muzičkih inovacija (HEMI), evropska inicijativa čiji je cilj podržati umetnike i profesionalce u muzičkom biznisu iz Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.

HEMI Music Awards 2021, nominovani muzičari/bendovi:

Estonija
Puuluup
I Wear* Experiment
Lexsoul Dancemachine

Grčka
Deaf Radio
Transparent Man
Marva Von Theo

Mađarska
BÖBE
Woodstock Barbie
The Anahit

Severna Makedonija
Funk Shui
YÖU
Pluto’s Doubts

Poljska
Izzy and the Black Trees
Helaine Vis
Taraban

Rumunija
Lucia Jazzy
BIT
Funkorporation

Srbija
Dogs in Kavala
Naked
Šajzerbiterlemon

Slovenija
Koala Voice
WCKD
Nation Bowrain

Češka
Thom Artway
VIAH
Invisible World

Više o nominovanima za HEMI Music Awards može se saznati ovde.