Wed. Apr 21st, 2021

Rodeo/ Photo: Dinko Šimac (promo, Dostava Zvuka)

Rodeo predstavili svoj novi singl i spot

Rodeo, petočlani indie rock bend, predstavio svoj novi video singl pod nazivom “No Cigar” (Dostava Zvuka).

Pesma je posvećena svima kojima je u ludilu koje nas okružuje jedino preostalo da sanjare.

Drugi singl ostaje na tragu u januaru objavljenog “Imperatora”, ali ovog puta samouvereni glas isprepliće se sa sanjivom trubom i groove deonicama nenametljivo pohranjujući glavnu temu pesme u uho slušaoca na nekoliko dana.

“No Cigar” pomalo teatralno osveštava, propitkuje i na kraju dovodi do spoznaje, a sve to kroz muzički igrokaz melodije i vokala i metaforičnu video priču u kojoj slobodu dobijaju oni koji su se nekada usudili da sanjaju drugačije snove.

“S kraljevskih postolja sad dvorske lude zabavljaju ljude, a one uhvaćene s ukočenim rukama, kada žarka svjetla ispišu “applause”, šalje se daleko od društvene zabave – jer zabava je samo za “normalne”. Pjesma “No cigar” je za sve umove zarobljene u vlastitim iluzijama i one osuđene zbog sanjarenja” – objašnjavaju članovi benda Rodeo.

Singl i mix snimljeni su u studiju Pod.room Dražena Gavrilovića, snimanje vokala potpisuje Martin Hrašćanec, a za master se pobrinuo Pavle Miholjević. Spot i scenario za isti delo su Dinka Šimca (Beyond Pines Film).

Ekipu benda Rodeo čine: Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubnjevi, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

Singl “No Cigar” dostupan je na YouTube kanalu benda kao i na svim relevantnim streaming servisima (DeezerSpotifyTidaliTunes).

Highwaystar Magazine radio