Rokenrol uranak u Smederevskoj Palanci po treći put – stižu Brkovi, Nikola Vranjković i drugi

Treći po redu festival „Rokenrol uranak“ biće održan u Smederevskoj Palanci u živopisnom prostoru Letnje bašte bioskopa 1. i 2. maja 2024. godine.

Kao i prethodnih godina festival organizuje Punk Rock cafe, uz podršku Ustanove Kulturni centar i opštine Smederevska Palanka.

Festival je nastao kao nasušna potreba ovog malog grada za ovakvom manifestacijom, što je i dokazala zavidna posećenost prethodnih godina. Ove godine uz dosta ozbiljniju svetlosno-tonsku produkciju očekuju nas koncerti velikih imena iz Srbije i okruženja.

1.maj – „Koncert u podne“ polaznika Osnovne muzičke škole „Božidar Trudić“ iz Smederevske Palanke. Još jedno od, sada već tradicionalnih dešavanja.

A onda u večernjim časovima koncerti bendova Ludak u razvoju iz Kragujevca, Trula Koalicija iz Aranđelovca, odnosno Kragujevca i prvi put u Palanci – bend Brkovi, koji važe za jedan od najpopularnijih i najaktivinih bendova na ovim prostorima.

2.maj –Druge večeri festivala nastupiće sugrađanin Miki Radojević, sa bendom sačinjenim od vrsnih muzičara iz Palanke i Kragujevca, gde će predstaviti svoj dugogodišnji rad u bendovima Six Pack i Čovek bez sluha, ali i materijal sa svog solo albuma „Na kraju skitanja“.

Nikola Vranjković, verovatno naš najplodonosniji kantautor zatvara ovogodišnji festival u nastavku svoje velike turneje.

“Pozivamo sve ljubitelje dobrog, rokenrol zvuka da posete Smederevsku Palanku, grad rokenrola i time pomognu da zadržimo tu laskavu titulu. Sve informacije možete dobiti na našim stranicama na instagramu i fejsbuku. A mi se vidimo na Rokenrol uranku, vidimo se u Palanci!” – rekli su iz organizacije.