credit | Goran Berović

SACHER obradili “60-65” grupe Haustor i najavili dupli album

Novi singl grupe SACHER, ’60. – ’65, prva je od dvadeset pet pesama sa predstojećeg duplog albuma “Stara slava”.

Prvi put snimljen 1981. godine na prvom albumu Haustora, kao i sve druge pesme na tom novom albumu, rimejk je mojih starih pesama, rekao je Srđan Saher.

O pesmi kaže: „Uprkos svojoj nejasnoći, ova pesma je, na neki čudan način, preživela sve ove decenije. Odlučili smo da je objavimo između ostalog i zato što je sviramo uživo i sviđa nam se kako zvuči, mislimo da smo joj dali novi zvuk. Ni “bolji” ni “moderniji”, već drugačiji. Isto smo uradili i sa ostalim pesmama.

’60. – ’65. je pesma o odrastanju, bildungsliedu, o vremenu kada dečak postaje dečak, kada počinje da priča svoju priču, kada shvati da zapravo mora sam da napravi kuću i verandu i stolicu. Ovo shvatanje plaši i ohrabruje čoveka u isto vreme, kao kada prvi put mora da skoči u more, ili kada prvi put vodi ljubav“.

U bendu, uz Sahera na basu, Miljan Bakić i Ivan Beuc sviraju gitare, Drago Brkljačić – Faca svira bubnjeve, Tin Brkljačić svira perkusije, a Filip Riđički peva.

Na pesmi, ali i na celom albumu gostuje Teo Martinović na klaviru.

„Ova verzija pesme nema duvač, ali ima klavir, koji svira Teo, stari saradnik iz Vještice. Takođe svira i na svim ostalim pesmama, čemu smo svi u bendu veoma srećni“, dodaje Saher.

Snimljeno u tonskom studiju „Sundai Studios“, tonski majstor je bio Sven Pavlović, a producent Zvonimir Dusper-Dus.