Ronnie Wood najavio novi album Rolling Stones-a za sledeću godinu

Ronnie Wood nazvao je Rolling Stones “neuništivim” i donekle najavio da će njihov novi album biti objavljen 2020. godine.

Bend je bio primoran da promeni planove za turneju početkom 2019. kao rezultat operacije pevača Mick Jaggera. Ta operacija je usledila nakon Woodove borbe protiv sa rakom 2017. godine, zajedno sa problemima koje su imali i ostali muzičari.

“Nakon 50 godina pušenja, moj život je visio o koncu”, Wood je izjavio u nedavnom intervjuu i dodao “Ali preživeo sam. Lekari su uspeli da uklone tumor iz mog levog plućnog krila. Hvala Bogu, rak se nije proširio. Moja pluća rade kao kod mladića koji nikada nije pušio. I konačno sam prestao da pušim, pre četiri godine. ”

Napomenuo je da su sedamdesete bile njegovo najluđe vreme – “Da ne zaboravim Charlie Wattsa, koji je pre nekoliko godina imao rak grkljana, i Keith Richards sa njegovim teškim krvarenjem nakon što je pao sa palme. Sve je dobro prošlo – veliko čudo. Stones-i su jednostavno neuništivi. ”

Kasnije su se vratili u akciju, uprkos brojnim zdravstvenim problemima, nastavivši uspešnu turneju koja im je pomogla da postanu jedan od najprofitabilnijih bendova u poslednjoj deceniji.

Wood je takođe ažurirao vest specijalno za fanove vezano za status njihovog sledećeg studijskog albuma. Bend je planirao da snimi novi album u 2016. godini, ali umesto toga fokusirao se na album “Blue & Lonesome” na kom su se našle samo obrade. „Novi album je poput slagalice, još uvek moramo da sastavimo nedostajuće komade. Nadamo se da ćemo je objaviti 2020. godine, a zatim nastaviti našu svetsku turneju. “

Gitarista je nedavno objavio i solo album “Mad Lad“, u čast svom heroju Chucku Berriju, i bio je tema dokumentarnog filma pod nazivom “Somebodi Up There Likes Me“.

Rolling Stones, koji su nedavno ponovo izdali “Let It Bleed” kao set za proslavu 50-godišnjice, u više navrata su objavljivali deliće svog nadolazećeg albuma – uključujući video isečke Jaggera kako snima harmoniku, vokale i električne gitare. U novembru 2018. Richards je rekao da su se on i Jagger pridružili producentu Don Vas na kratkoj studijskoj sesiji.