Kevin Winter, Getty Images

Serj Tankian objavljuje solo EP sa pesmama planiranim za album SOAD-a

System of a Down možda neće skorije snimati album, ali izgleda da nije sve izgubljeno jer kako saznajemo pevač Serj Tankian ima novi EP na kom će se naći i neke pesme koje su prvobitno planirane za SOAD.

Razgovarajući sa Spinom, on je izjavio: „Prvobitno sam imao ove pesme na umu za album SOAD-a u slučaju da smo želeli da ga uradimo. Ali pošto ne možemo međosubno da pogledamo jedan drugog u oči, odlučio sam da ih završim i objavim kao EP.

Uvek imam neke završene rock pesme. Ali one čekaju svoj pravi momenat za objavljivanje. Sve sadrže klavir ili klavijaturu što je malo drugačije od onoga što smo radili u SOAD-u, mada par stvari imaju i klavijature. Ima stvari koje su zaista žestoke, i tu je zabavan aspekt, a postoji i pesma o mom sinu.

Sve pesme zaista poseduju raznolikosti tematskog izraza: političkog, nepolitičkog. Pretpostavljam da sam ja uvek tako radio. Mislim da ću EP nazvati Elasticity samo zato što sam želeo tako da nazovem prošli album SOAD-a, međutim nije se dogodilo. Za mene to nije Toxicity , već Toxicity(toksičnost – Smeh). Mislim da ću tako nazvati EP. Nisam ga još završio, ali mislim da ću ga nazvati tako. Verovatno će biti objavljen krajem ove godine. ”

Što se tiče snimanja novog albuma SOAD-a koji se čeka već 15 godina, Tankian je izjavio, „Ne znam čoveče. Za sada se ne događa. Ali nikada neću reći nikad“.