Photo : promo

Šesta po redu Rockstrikcija u Podgoricu dovodi osam bendova za ljubitelje gitarskog zvuka

Plato Muzičkog centra Crne Gore (bivši dom vojske) u Podgorici, za ljubitelje gitarskog zvuka, biće epicentar dobrih vibracija.

Dva domaća crnogorska i šest regionalnih bendova će nastupati u okviru muzičkog festivala „Rockstrikcija“ koji će se šesti put održati 07.06. – 08.06.2024. u Glavnom gradu Crne Gore.

Za sad su objavljena imena tri benda koja će nastupati na ovom događaju. Prvog dana festivala 07.06.2024. će na binu izaći grupa Elemetal, čija se muzička baza nalazi u rap muzici, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarenolikoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izraz čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Iako postoji od 1998., bend koji su u početku sačinjavala sa tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su se dokazali kao vrsni muzički autori i izvođači. Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se vremenom dokazao kao i jedan od ponajboljih koncertnih bendova.

Drugog dana festivala 08.06.2024. prvi put u Podgoricu dolazi beogradski metal/punk kolektiv Mortal Kombat koji ove godine obeležava 15 godina postojanja. Ako neki bend iznenađuje svoju publiku iznova i iznova, onda je to grupa Mortal Kombat i kada su teme koje obrađuju u pitanju, i kada su koncertna iskustva u pitanju, i kada je način objavljivanja albuma u pitanju. Bez najavnih singlova, bez pompeznih najava, grupa Mortal Kombat je objavila peti studijski album “Bludni sin” koji donosi 10 novih pesama sa prepoznatljivim muzičkim potpisom jednog od najatraktivnijih alternativnih bendova u regionu.

Drugog dana, na oduševljenje publike festivala, gosti će biti grupa Šiza iz Koprivnice kojoj će ovo biti drugi nastup na Rockstrikciji. Ovaj garažni bass i bubanj, punk/rock duo je definitivno vredan pažnje. Svojim jakim i tvrdim zvukom, sjajnim tekstovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Grupa Šiza je nedavno objavila i svoj drugi album „Zebra“. Njihov energični nastup prošle godine u Podgorici, u okviru meseca rock`n`roll-a, možete pogledati na YouTube kanalu festivala „Rockstrikcija“.

Posetioci festivala „Rockstrikcija br.6“ mogu kupiti svoje online, dvodnevne, festivalske ulaznice po promotivnoj ceni od 20 eura OVDE.

Broj promotivnih ulaznica je ograničen.

Ovaj događaj podžavaju: Tuborg Crna Gora, Sekretarijat za kulturu Glavnog grada, Ministarstvo Kulture i medija, Turistička organizacija Podgorice, Glavni grad Podgorica, Montesound production, Aqua Bianca, King` Park Hotel i drugi.