Photo : promo

Simfonijski koncert posvećen Tini Tarner ponovo u Novom Sadu

Nakon uspešnih koncerata u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu, spektakularni šou posvećen kraljici rokenrola Tini Tarner, odnosno „Simply the best“ rok simfonija, ponovo će se održati u Srpskom narodnom pozorištu u ponedeljak 11. marta od 20 časova.

Rasprodat koncert Zrenjaninske filharmonije u Srpskom narodnom pozorištu održan početkom novembra, kao i premijerno izvođenje u Zrenjaninu krajem avgusta, a potom i u Beogradu u MTS dvorani, pokazali su da postoji ogromno interesovanje za lik i delo Tine Tarner (Tina Turner), ali i spoj orkestra sa rok zvukom.

Publika će imati priliku da uživa u nekim od njenih najvećih hitova kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, „We don’t need another hero“, „Private dancer“, ali i u nekim ređe sviranim, a veoma značajnim Tininim pesmama, koje nisu svirane na prethodnim koncertima.

Novitet u odnosu na pre je što je na sceni data velika uloga i fantastičnim pratećim vokalima, koji će takođe izvesti nekoliko solo numera, a posebna poslastica su koreografije koreografkinje Jovane Ikonić.

Čuvene balade su i na prethodnim koncertima raznežile sve prisutne, a brzi ritmovi podigli sve na noge, čemu je doprinelo i izvanredno dirigovanje Mikice Jevtića. Vokalna solistkinja Julijana Vincan svojom pojavom, energijom, koreografijama, i naravno glasom, oživljava sećanje na Tinu Tarner, a uz kolege zapevaće i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru.

Svi koji žele da dožive veče puno energije, strasti, i vide šou koji rasplamsava sećanje na rok legende svetske muzičke scene, ulaznice mogu da nabave putem sajta Srpskog narodnog pozorišta, ili na biletarnici.

Podsetimo, „Simply the best“ rok simfonija polako kreće i sa turnejama po Evropi, a prvi koncert zakazan je za petak 18. april u Cankarjevom domu u Ljubljani.