Foto: Zorana Mandic/ATAImages

BAJAGA PROSLAVIO ROĐENDAN I 40 GODINA “POZITIVNE GEOGRAFIJE” – NAJAVLJEN KONCERT NA ISTI DATUM KAO PRE 40 GODINA

Momčilo Bajagić Bajaga danas slavi 64. rođendan i 40 godina od izlaska prvog albuma benda “Pozitivna geografija”.

Malo je onih koji bar nekada u životu nisu svoje ljubavi preboljevali uz “Plavog safira”, “Poljubi me” ili “Otkada tebe volim”, ili se veselili uz “Moji su drugovi”… Momčilo Bajagić Bajaga, jedan je od najplodonosnijih tekstopisaca i muzičara na domaćoj sceni i regionu. Zajedno sa njegovim Instruktorima, bend žari i pali od daleke 1984. godine.

Momčilo je danas poželeo da proslavi šezdeset četvrti rođendan i četrdeset godina od izlaska “Pozitivne Geografije”, sa članovima medija, a tom prilikom ga je čekalo i iznenađenje.

“Hvala vam što ste došli na moj rođendan, a ujedno želim da najavim i koncert koji će se odžati 21. aprila ove godine u Mts dvorani, tj. nekadašnjem Domu Sindikata, kako se te davne 1984. zvao. Rešili smo da napravimo koncert kao što je tada bio i izvodimo samo pesme sa ovog albuma ‘Pozitivna geografija”.

Škola u Aleksincu dobila gitaru i pojačalo od Bajage i Instruktora

Močilo se zatim zahvalio školi iz Aleksinca, koja mu je poklonila tortu sa likovim članova benda, i slikovito prikazanim pesmama “442 do Beograda”, “Lepa Janja”. “Hvala im za ovu fenomenalnu tortu sa svim detaljima iz pesama, sa šarenim pilulama, tu je i Janja, 442, a takođe da se zahvalim Gorankom Matić na fotografijama koje je napravila za omot albuma pre 40 godina i sada”.

Budući da će to biti replika koncerta od pre četiri decenije, na istom mestu, da li ćete uspeti da se rukujete sa svim fanovima kao tada 1984.? To bi bilo po slobodnoj matematičkoj proceni četiri i po sata samo rukovanja. Budući da je te godine bend dočekao svoju publiku tako što se rukovao sa svima, da li to isto možemo da očekujemo i 21. aprila 2024?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Highwaystar (@highwaystar_magazine)

“Pa, nisam siguran da je to izvodljivo. Obzirom da jeste replika koncerta, ideja nam je da izvodimo samo pesme sa tog albuma, i ako baš budemo morali možda neke pesme koje su nastale iz vremena Riblje čorbe. To rukovanje je nekako išlo brže ’84. iz prostog razloga zato što nije bilo mobilnih telefona sa foto-aparatima, tako da ako krene slikanje teško je izvodljivo,” objasnio je Bajaga.

Gane Pecikoza, menadžer benda nadovezao se: “Treba da se rukuje i slika sa onima starijima, koji su tada bili na koncertu. A oni mlađi da vide da to može i tako”, našalio se, i dodao da je ove godine povodom jubileja planirano čak četrdeset dva koncerta “Bajage i instruktora”, a osim regiona već su zakazani i koncerti u Americi i Kanadi.