Šiza/ Photo: Bojan Koštić

Šiza predstavila “Reflektore od sunca” i novi album

Posle najavnih singlova “Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda” i “Voli”, Šiza spotom za singl “Reflektori od sunca” predstavlja drugi album “Zebra” (Dostava Zvuka).

Radi se njihovom drugom studijskom albumu, nasledniku prvenca “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” iz 2021. godine.

Spota za pesmu “Reflektori od sunca” sniman je u prostorima Gimnazije “Fran Galović” u Koprivnici, a u sklopu samog snimanja provedena je praktična radionica snimanja muzičkog spota za učenike gimnazije.

U radionici je učestvovalo pet gimnazijalaca: Luka Kiš, Dunja Bajrić i Nika Novak (set asistenti i BTS snimatelji) kao i Leona Belčić i Petra Gelenđer (šminkerke).

Realizaciju snimanja i organizaciju radionice su pomogli direktor gimnazije Vjekoslav Robotić i profesori Saša Kresojević i Iva Bolfek kojima se bend posebno zahvaljuje.

– Dugo znam Brunu i Marka, znao sam od početka da želim unijeti dio njihove energije u spot – a oni su, iako odrasli, još uvijek pomalo djeca. Kad sam dogovarao lokaciju s ravnateljem Vjekoslavom Robotićem, on mi je dao slobodu da location scouting obavim sam u praznoj gimnaziji. Krenuo sam istraživati prazne hodnike, razrede i dvorane i osjetio sam kako je to opet biti dijete – potpuno slobodan lutati sam i bezbrižno istraživati. Znao sam da taj osjećaj želim prenijeti na video. Iako je gimnazija svojom arhitekturom bila savršena kulisa, trebali smo naći Dijete, ono koje čuči u svima nama. Tu na scenu dolazi Zita, naša glavna glumica i apsolutna profesionalka na setu. Zita je bila na snimanju cijeli dan i odradila je jedno dugo snimanje bez imalo problema, što je iznimno postignuće koje teško polazi za rukom i puno starijim i iskusnijim glumcima i glumicama. Ovim putem joj se zahvaljujem što je pristala na moju ideju i bila mi je apsolutna čast raditi s njom jer me je obogatila za jedno prekrasno iskustvo – kazao je reditelj i scenarista spota, Bojan Koštić.

U produkciji spota za “Reflektori od sunca” učestvovao je i Dinko Šimac kao direktor fotografije kao i Konrad Mulvaj kao asistent rasvete.

Montažu potpisuju Dinko Šimac i Bojan Koštić, dok je asistentkinja montaže bila Petra Travinić.