Omot ; photo : promo

Školski drugovi Tamarama & Vanya G se udružili i objavili pesmu “San”

Sanjivo-melanholična numera “San”, stvorena je u sinergiji dva školska prijatelja, Tamare Fijat i Vanje Grastića, odnosno Tamarama i Vanya G.

Oboje su rodom iz Kikinde, a još iz srednjoškolskih dana ih vezuje neizmerno interesovanje prema muzici, kojom su se bavili od rane mladosti, svako u svojoj sferi i u svom senzibilitetu. Tamara je DJ i muzička selektorka (Tamarama mixtape), dok je Vanja profesionalni gitarista, kompozitor i producent, najpoznatiji po svom pop-rock bendu Vanya Con Trios.

Iako su im različite karijere, oboje imaju stotine nastupa iza sebe. “San” je plod njihove dugogodišnje strasti prema dobrom zvuku, simbolizujući njihovu jedinstvenu povezanost i harmoniju koju su postigli uprkos različitim muzičkim putevima koje su sledili. Ova pesma nastala je marta 2023. godine, a tek sada nakon godinu dana dobija svoj vizuelni prikaz.

Za gitare, synth, klavir, produkciju i aranžman bio je zadužen Vanja, dok su tekst i vokal, kao i sviranje najčudnijeg “instrumenta” otomatona pripali Tamari, kojoj je ovo prvi put da se oprobala u pevanju i pisanju teksta. Kroz harmoniju gitare i klavijatura, pesma donosi osećaj introspekcije, dok ona svojim vokalom prenosi poruku koja stvara atmosferu zahvalnosti i unutrašnjeg mira. Posebno je impresivan solo gitare koji dodatno oplemenjuje kompoziciju, pružajući slušaocu jedinstvenu emocionalnu avanturu.

Pesma se žanrovski može okarakterisati kao dream pop, jer odiše spiritualnim vibracijama koje prodiru u dubine subjektivnog doživljaja. Osmišljena tako da ima konstrukciju mantre, ne samo da nosi slušaoca na putovanje kroz unutrašnje pejzaže, već ga istovremeno vraća u sadašnji trenutak. Uz melodije koje se stapaju s dušom, slušalac postaje svestan svoje prisutnosti, dok sam tekst otkriva lepotu sadašnjeg momenta. Stoga, dok uranjamo u zvuke “Sna”, osećamo kako nas pesma suptilno vraća u ovde i sada. “San’ nije samo pesma, već iskustvo koje oslobađa duh i otvara vrata unutrašnjeg sveta. Ovo je njihova prva saradnja, ali verovatno ne i poslednja.

“San” je dostupan na svim striming servisima.