Slipknot najavili evropsku turneju za 2021. godinu

Slipknot su najavili evropsku turneju za leto 2021. godine.

Putovanje će započeti 16. jula u Moskvi, ruskom Park Live Festivalu, a završiti 19. avgusta u Charleville-Mezieres, francuskom festivalu Cabaret Vert. Ssviraće takođe i u Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Austriji, Češkoj, Nemačkoj i Švedskoj.

Datumi Slipknot-ove evropske turneje za 2021 su sledeći :

16. jula – Moskva, Rusija – Park Live Festival
18. jula – Kijev, Ukrajina – Upark festival
21. jula – Bukurešt, Rumunija – Romekpo
22. jula – Plovdiv, Bugarska – Hills Of Rock
24. jula – Atina, Grčka – Festival izdanja
28. jula – Grac, Austrija – Stadthalle
29. jula – Prag, Češka – O2 Arena
31. jula – Vacken, Nemačka – Vacken Open Air
01. avgusta – Malme, Švedska – Rock Slap Festival
07. avgusta – Turku, Finska – Luka Of Turku
13. avgusta – Gdanjsk, Poljska – Ergo Arena
15. avgusta – Ženeva, Švajcarska – Arena
19. avgust – Charleville-Mezieres, Francuska – festival Cabaret Vert

Prošlog meseca, pevač Slipknot-a Corey Taylor rekao je za „Good Company” da bend „razmišlja o izdavanju još jednog albuma možda sledeće godine. Ali ne znam. Ne znam još koji je plan. Ali znam da smo su razgovarali o tome, jer nam je ostao samo jedan album po ugovoru [sa našom izdavačkom kućom]. ”

U oktobru je perkusionista Slipknot-a M. Shawn “Clown” Crahan potvrdio da bend koristi deo ove pauze tokom krize sa koronavirusom za rad na novom materijalu.

„We Are Not Your Kind“ izašao je u avgustu 2019. godine. Disk je prodat u 118.000 primeraka samo u ​​SA u prvoj nedelji nakon izlaska čije je dospeo na mesto broj 1 na Billboard 200 listi. Pored toga, album je takođe imao i odličan plasman na listama u Velikoj Britaniji, Meksiku, Australiji, Kanadi, Japanu, Irskoj, Belgiji, Portugalu i Finskoj, kao i u Nemačkoj, Francuskoj, Norveškoj, Italiji, Austriji , Švedskoj, Švajcarskoj, Holandiji, Poljskoj, Španiji i Novom Zelandu.

Prodaja „Nismo tvoja vrsta“ u SAD-u pojačana je ponudom za otkup ulaznica za koncert / prodaju albuma albumom SLIPKNOT-ove letnje turneje 2019.

Takođe, kao što smo napisali na našoj instagram stranici, ranije ove godine, Crahan je rekao da će set od 11 neobjavljenih pesama koje su snimila četiri člana benda tokom snimanja njihovog albuma “All Hope Is Gone” iz 2008. godine biti objavljeno u nekom trenutku tokom turneje na kojoj će promovisati album “We Are Not Your Kind”.

Za te pesme su rekli da imaju “vajb Radiohead-a” i da su “eksperimentalne” i “melodične”, kao i da je jedna od tih pesama ” ‘Till We Die” koja je već objavljena na deluxe izdanju albuma “All Hope Is Gone”.