Srpska premijera filma “Tusta” – o frontmenu sastava Kud Idijoti

Ovog petka, odnosno 8. novembra biće održana srpska premijera filma “Tusta” u Domu omladine Beograda u okviru ovogodišnjeg filmskog festivala Slobodna zona sa početkom od 20h.

“Tusta” je dokumentarni film o jednom o najvećih frintmena ex-Yu punk scene – o Branku Črncu Tusti. Bio je frontmen kultne punk grupe Kud Idijoti sa kojima je snimio sve njihove albume. Na tim albumima su se našle neke od najvećih punk himni ovih prostora kao što su “Za tebe”, “Ja sjećam se”, “Baj baj bejbe”. Preminuo je u 57. godini od posledica karcinoma pluća i grla 14. oktobra 2012. godine. Sahranjen je na gradskom groblju u Puli.

Film je urađen sa istaknutom zagrebačkom produkcijskom kućom Factum i pod rukom nagrađivanog reditelja Andreja Korovljeva, koji će prisustvovati premijeri kao i deo filmske ekipe.

Producenti filma napominju – Film “TUSTA” nije klasičan muzički dokumentarac, upravo kao što KUD Idijoti s Tustom nikada nisu ni bili klasičan punk bend. Arhivskim materijalom i brojnim intervjuima prikazuje se društveni značaj njihove muzike kojom su prkosili svakoj nepravdi, političkom režimu, zagovarali antifašizam i zastupali radnička prava.

Cena karte iznosi 300 dinara.