Foto : Sofija Modošanov

dram vas pozivaju na njihov beogradski koncert sa rečima “Solo ovde, solo onde, pa svi uleću!”

dram, beogradski sint indi pop bend održaće svoj prvi veliki koncert u Domu omladine Beograda u sali Amerikana 21. oktobra, s početkom u 20 časova!

Nedavno su objavili i svoj drugi studijski album pod nazivom “Previše svega” koji se sastoji od 11 novih autorskih pesama, od kojih su tri ranije predstavljene kao singlovi – “Vikend ubija”, “Ti me voziš” i “Ceo grad”, te jedna nedavno – “Pesma za V.“, sve ispraćene spotovima.

Album je sam po sebi dosta drugačiji od njihovog prvenca ”Nećemo promeniti svet”, ali istovremeno se u oba albuma oseća doza drama. Ima dosta više klavijatura i elektronskih zvukova, ali je i pored toga definitivno da će svakako podjednako dobro, ali dosta drugačije zvučati uživo jer ima dobru podlogu za opasnu live svirku.

Krasi ga i to što su sve pesme različite, pa onima koji vole ovaj fah definitivno neće dosaditi dok ga poslušaju od početka do kraja. A ono što krasi bend jeste da su i pored naizgled pop pesama njihove svirke veoma energične.

Pred koncert u Beogradu uradio sam mali intervju njima.

HM : Nedavno ste objavili svoj drugi album. Kako vam se sviđa reakcija ljudi na njega ?

Stefan : Jako smo zadovoljni, album je došao i do nove publike, a tek će doći. Možda je prvi bio tvrđi, ovaj je nešto setniji, ali i fluorescentniji sa svim tim korusima i reverbima. Hteli smo da ispričamo šta se sa nama desilo u prošlom periodu, od izbacivanja prvog albuma do sada. Svi ti doživljaji i sve je rezultovalo tim “previše svega”.

HM : Da li publika koja dođe u Dom omladine može da očekuje da ćete izvesti ceo album, ili će ipak biti “greatest hits” veče ?

Stefan : Sviramo sve pesme koje smo ikada izdali, a osim toga, improvizovaćemo jako. Solo ovde, solo onde, pa svi uleću!

HM : Da li imate neka iznanađenja koja pripremate za svoju publiku ? Ne morate otkrivati koja su naravno ako postoje.

Stefan : Sređujemo vrlo rizičnu scenografiju, niko neće smeti da zapali cigaru. Ne, nećemo se polivati benzinom ali blizu je. Svakako, spremili smo prvi merch, pristupili smo ovom koncertu preozbiljno. Marku je rođendan dan pred svirku, Grozdu u ponoć nakon svirke, dakle 3 dana haosa.

HM : Oli Pop će otvoriti veče i zagrejati publiku za vaš nastup, hoće li biti još gostiju ?

Stefan : Oli Pop je naša najvoljenija drim pop kraljica, takođe i ona se bavi mentalnim zdravljem mladih u svojim pesmama. Bliska nam je po senzibilitetu, a zajedno smo već jednom nastupali u martu u Beogradu i bilo je strava, ona nam najviše odgovara. Ne bismo otkrivali još pojedinosti oko gostiju, dođite i uverite se hoće li biti ili ne!

HM : I za kraj, kako stoji stanje sa kartama ?

Stefan : Nekoliko kontigenata smo rasprodali, karte ovih poslednjih dana brzo nestaju, međutim ostalo je još malo karata za dan koncerta. Verujemo da će biti rasprodato.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara u prodaji su na blagajni Doma Omladine, na svim prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na sajtu www.tickets.rs.