Steve Vai najavio predstojeće albume

Legendarni gitarista Steve Vai nedavno je pričao u intervjuu sa Cassius Morris-om u emisiji “The Cassius Morris Show”.

Govoreći o svojim trenutnim i predstojećim projektima, 60-godišnji Vai, koji je nedavno operisao palac, rekao je: „Oduvek sam imao tu želju da jednog dana napravim jednostavan akustični album – samo ja koji sviram akustičnu gitaru i pevam; ništa virtuozno. Imam određeni DNK melodije koju imam kad god naletim na ideju o pesmi koja spada u tu kategoriju, nekako je stavim na policu pod drugu kategoriju. I imao sam čitavu gomilu ovih, i rekao, “U redu, sad je vreme da napravim album sa ovim pesmama.” Dakle, na tome radim.

Ali takođe imam ostavljene po strani sve pesme i spremne za snimanje za instrumentalni gitarski album za koju se nadam da će biti sledeći na kom ću raditi. A onda i turneja. Kao i sve druge umetnike, jedva čekam povratak na turneju. Imamo bukiranu ogromnu turneju. Samo ne znamo kada možemo početi sa njom… [Biće] oko 250 koncerata u oko 52 zemlje. ”

Nastavio je: “Drugi projekat na kojem radim i koji me veoma raduje je to što snimam gomilu muzike svog orkestra. Imam oko četiri sata muzike orkestra koju sam izveo i jesam snimao, ali nisam baš bio oduševljen sa snimcima. Radi se o seriji ploča koje objavljujem pod nazivom „Sound Theories“. I objavio sam „Sound Theories Vol. I i II”. A sada, sa ovom muzikom, jednom kad bude snimljena, imaću dovoljno, mislim, verovatno do „Vol. VI“ – imaću „III“, „IV“, „V“, „VI“ [i] možda “ VII ‘. Zaista sam uzbuđen zbog toga. ”

U septembru 2019. godine, Vai je objavio Blu-ray izdanje svog DVD-a uživo uživo „Stillness In Motion“ iz 2015. godine, preko svoje lične izdavačke kuće Light Without Heat, koju distribuira The Orchard. U izdanju su predstavljeni kompletni Vaijevi nastupi u klubu Nokia u Los Angelesu 12. oktobra 2012.