Stone Temple Pilots objavili novu pesmu i najavili album

Tačno četiri godine od smrti njihovog starog pevača, Scotta Weilanda, Stone Temple Pilots su najavili da će predstaviti potpuno novu stranu njihovog benda 2020. godine.

Scott Weiland je bio američki rock pevač i autor, najpoznatiji kao pevač grupe Stone Temple Pilots (1989-2002 i 2008-2013) sa kojom je snimio šest albuma. U pauzi njihovog rada bio je i pevač supergrupe Velvet Revolver, koja je objavila dva albuma. Weiland je jedan album snimio i sa supergrupom Art of Anarchy, a kao solista je objavio tri izdanja. Preminuo je na današnji dan 2015. godine u 48. godini usled predoziranja u mini busu na turneji.

U novembru 2017. godine bendu se pridružio Jeff Gutt kao novi pevač, i prvi album sa njim pod nazivom “Stone Temple Pilots” su objavili prošle godine, a nedavno su najavili da će drugi izaći sledeće godine.

Njihov nedavno najavljeni album “Perdida”, drugi sa pevačem Jeffom Guttom, dobio je i zvaničan datum objavljivanja – izaći će 7. februara sledeće godine nakon čega će uslediti akustična turneja. Povodom toga bend je objavio i prvi singl “Fare Thee Well” sa albuma koji možete poslušati u nastavku !

Album će biti korak unazad od njihovog klasičnog energičnog, alt-rock zvuka. Biće uglavnom akustičan, a snimljen je na vintage instrumentima, kako navodi Rolling Stone. Basista Robert DeLeo rekao je da je to vrsta albuma koji je bend želeo da napraviti već neko vreme.

“Većina naših pesama počinje akustično i smatrali smo da će najbolje rešenje i najoriginalniji izbor biti ukoliko ih ostavimo cele takve”, dodao je.

“Perdida” na španskom znači “gubitak”, a Gutt je objasnio da se mnoge pesme svode na emocionalni nemir, zato što je često razmišljao o određenim poteškoćama u svom životu dok je pisao tekstove.

Jedna od pesama sa albuma, “I Didn’t Know the Time”, bavi se gubitkom dvojice pevača benda – originalnog frontmena Scotta Weilanda 2015. godine, te Chestera Benningtona iz Linkin Parka iz 2017. godine, koji je jedno vreme menjao Weilanda.

Turneja pod nazivom “An Evening With Stone Temple Pilots” će biti održana po klubovima širom SAD, omogućujući intimniju atmosferu.

Perdida Track List:

01. “Fare Thee Well”
02. “Three Wishes”
03. “Perdida”
04. “I Didn’t Know The Time”
05. “Years”
06. “She’s My Queen”
07. “Miles Away”
08. “You Found Yourself While Losing Your Heart”
09. “I Once Sat At Your Table”
10. “Sunburst”