Credit - Screenshot

Svetski a naše – Armageddon objavili novu pesmu

Sympho metal sastav Armageddon objavili su novu pesmu pod nazivom “Annabel Lee”.

Na tekst Edgar Allan Poea, muziku za ovu svojevrsnu kompoziciju uradio je Đorđe Letić, a kao gosti na solo gitarama su se pojavili Vladimir Garčević i Saša Friš, te Zoran Šandorov na vokalu.

Singl je objavljen u online izdanju Tmina Records-a, a mračnu elegiju, odnosno pesmu “Annabel Lee” možete besplatno preuzeti i sa ovog linka koji vodi do njihovog oficijalnog sajta.

Na snimanju su osim pomenutih još učestvovali i vođa sastava Đorđe Letić – koji je odsvirao sve akustične i ritam gitare, te prvi deo solaže, ali i bas gitaru, klavijature, orkestar i isprogramirao bubnjeve.
Aleksa Penić – violončelo
Vokali su :
Zoran Šandorov – glavni i prateći rock vokali
Vanda Marijanski – mezzo-soprano
Žejko Andrić – bass bariton
Đorđe Letić – prateći falset vokali

Sve je snimljeno u Studio Alpha, Novi Sad 2020., mada su iz benda na Youtube-u napomenuli da je se snimanje “rasteglo” zbog velikog broja gostiju. Sound inžinjeri su Vladimir Perovic i Ljiljana Mandić, producenti Vladimir Perović i Đorđe Letić, Video art concept urađen od strane Csaba Nemetha, a montaža videa od strane Rastka Perišić.

Novosadski metal bend Armageddon je jedan od veterana domaće Heavy Metal scene, koji na virtuozan način spaja elemente heavy zvuka sa ostalim muzičkim pravcima. Oni su takođe početkom ovog meseca objavili i ceo snimak na Youtubeu sa njihovog koncerta u klubu Quarter u Novom Sadu, koji je objavljen na albumu “Triptych” Album • CD3 / Live DVD ‘Live after Halloween’. U videu su osim same svirke uključeni i snimci iz bekstejdža, deo tonske probe i najave pesama.

Tu su nastupili :

Miloš Krsmanović – glavni rock vokal
Đorđe Letić – gitara, prateći rock vokal
Zoran Dražić – gitara
Miloš Marčeta – klavijature
Nebojša Bjeletić – Ćebe – bas gitara
Tara Kerac – bubnjevi
Željko Andrić – bas bariton
Vladimir Zorijan – bas