Ted Nugent planira novi album, ali ne i dolazak u Evropu

U novom intervjuu za podcast “Behind The Vinyl”, legendarni roker Ted Nugent govorio je o poteškoćama na turneji, sada kada je prošlo čak četiri i po decenije od izlaska njegovog prvog solo albuma.

“Želim da obilazim planetu i dalje”, rekao je 71-godišnjak. “Nedostaju mi Engleska i Evropa. Nikad nisam bio u Australiji. Nedostaje mi turneja po svetu, ali znam svoja ograničenja.

Moram vam reći, čudo bi se desilo ako bih ikada ponovo imao turneju van SAD. Postoji velika šansa i za Kanadu, jer je to u blizini, ali jednostavno nemam energije ili mogućnosti za taj prokleti let, to me ubija.

Otišao sam na Okinavu da sviram za marince, i trebalo mi je tri ili četiri nedelje da se opet oporavim … Mislim da je samo do starosti. Imam problem sa dugim letovima, ne mogu da spavam u avionu. Prva stvar u svemu tom koja teroriše imuni sistem i zdravlje je nedostatak sna. Dakle, ponavljam, znam koja su mi ograničenja i ne uzimam nikakve lekove da ublažim to stanje.”

“Pa mislim da ako neko želi da čuje najubitačniju muziku na svetu, mora da dođe u Sjedinjene Države da bi videli Grega [Smith, bas] i mene dok smo još u životu. ”

Nugent je takođe potvrdio da radi na materijalu za svoj naredni studijski album, dok je njegov prethodni „The Music Made Me Do It“ izašao 2018. godine.

“Upravo krećem sa snimanjem nove muzike”, rekao je. “Napisao sam nove pesme koje su potpuno ludo divne. Ući ću u studio ovde uskoro – možda posle pandemije – i snimiti ove nove pesme.”