The Hu su se našli i na Mongolskom novčiću – toliko ih vole u domovini

The Hu su zabeležili meteorski uspon tokom poslednjih nekoliko godina, promovišući mongolski folk metal.

Njihov uticaj nije prošao nezapaženo, posebno u njihovoj domovini, gde je Banka Mongolije najavila planove da ih istakne na novom novčiću.

Očekuje se da će sveže kovani novac biti dostupan u februaru u izdanju Banke Mongolije. Pogledajte dizajn novčića na donjoj ilustraciji:

Nedavno je razgovarajući sa Metal Hammer-om, multi-instrumentalista Jaya izjavio: „Nije lako kada baš ti moraš da probiješ led. Ići nečijim stopama je uvek lakše. Trudimo se i ponosni smo što smo ti koji su trasirali put ostalim bendovima koji će doći posle nas. Zadovoljavajuće je to što drugi mladi ljudi dolaze za nama u Mongoliju. Inspirišemo ove ljude. Ako se potrudite, sve je moguće. Ako to zaista volite i zamislite i radite za to, stvari će se dogoditi. Ovo nas najviše zadovoljava. “

Hu su 2020. godinu završili na sjajan način sa obradom Metallice i njihove pesme “Sad But True”, ali koristeći sopstvenu mongolsku instrumentalnu interpretaciju.

„Metallica je imala ogroman uticaj i inspiraciju za nas kao ljubitelje muzike i muzičare“, napisao je bend u izjavi. “Divimo im se, ipak su već 40 godina neumoljivi sa turnejama i sa bezvremenskom, jedinstvenom muzikom koju su stvorili. Velika mi je čast ukazati im naše poštovanje i zahvalnost snimajući našu verziju pesme “Sad But True” na našem jeziku i u stilu The Hu.”