Pevač benda Ratt Stephen Pearcy želi da ponovo ujedini staru postavu za još jedan album

Postava benda Ratt zadnjih 10ak godina se dosta izmenila, a isto toliko nismo ni čuli ništa novo od njih, od albuma “Infestation” (2010.)

Nedavno su počele da kruže glasine da možemo čuti nešto novo od njih, a povodom toga pevač benda Stephen Pearcy izjavio je da neće objaviti novi album bez preostalih originalnih članova benda! “Ne bih želeo da objavim Ratt-ov album bez originalnih momaka. Mislim, to jednostavno ne bi imalo smisla. Pokušali smo i ne ide.” – Stephenove su reči.

Pearcy je priznao da se Ratt-ov smer promenio kada je gitarista Robbin Crosby otišao iz benda 1991. godine (kasnije je umro 2002). “Bio je moja desna ruka u stvaranju ovog čudovišta”, rekao je frontmen, “I znao sam to – znao sam da kada on izađe iz benda, da ćemo proći kroz velike promene. Sve je to u redu i sjajno je, ali koliko izmena možeš da imaš u bendu i da ga još uvek smatraš legitimnim? Dakle, ako ćemo imati nešto novo, radije bih da originalni bend napravi ploču i jednostavno da Ratt ne snima dok do tog dana ne dođe – ako se ikada to i dogodi “.

Uprkos tome što DeMartini više nije aktivni član Ratt-a, Pearcy je potvrdio da njih dvojica i dalje razgovaraju, i to vrlo nedavno, jer su imali “nekih poslova” o kojima će tek razgovarati, kao i nešto u vezi sa “nekim stvarima koje smo napisali”, upućujući na novi materijal.

“Warren i ja smo zapravo imali napisanu pesmu koju u stvari možemo da snimimo i objavimo. A postojala je još jedna na kojoj smo počeli da radimo, koja je bila neverovatna. Dakle, ako nas ostavite zajedno “Odmah ću početi da pišem”, ponudio se Pearcy.

Takođe je rekao i da on i bivši bubnjar Bobby Blotzer i dalje komuniciraju.

„Mi smo u kontaktu i razgovaramo o pozitivnim stvarima“, rekao je Pearcy. “Sve ovo ga i dalje ga zanima, pa ima mesta nekim stvarima za razgovor. A Warren je isti.”

„Pazi, život ide dalje“, objasnio je. “Život je kratak. Mržnja nije dobra stvar. Postoji komunikacija. Ali ne mogu ništa vam da kažem.”

Vraćajući se ideji novog albuma, Pearcy je ponovio da je to nešto što želi da uradi sa starim članovima Ratt-a. „Zaista ne bih želeo da na snimku budu momci koji zapravo nisu ni bili u bendu. Za sada se čini da je plan da se još malo povežemo sa DeMartinijem i dovršimo jednu pesmu koja će biti objavljena.

Ako ikada napravimo ploču, neka to budu pravi momci. Ako je to poslednje što radimo, pa, hajde da to učinimo. Ako ne, hej, imamo stare ploče. To je sve može da kaže.”, objasnio je pre nego što je sugerisao da Ratt „nisu najnefunkcionalniji bend na planeti. ”

„Pametni [bendovi] se trude da vode računa o poslu“, rekao je frontmen. “Na primer Motley [Crue] – Ne znam ni da li uopšte razgovaraju međusobno, ali oni završavaju posao. I tu se time vodim. Šta to znači kažnjavanje nekoga? Vraćaš nekome…Sve je to sranje. Ionako ćemo svi umreti. Shvatite to.”