Foto: Jen Maler

Thievery Corporation posle pet godina ponovo u Beogradu

Vrhunska svetska muzička atrakcija Thievery Corporation ponovo će, posle pet godina, 17. jula održati koncert u Beogradu, na Kalemegdanu, u organizaciji agencije Long Play.

Mnogoljudni američki sastav je leta 2019. priredio posetiocima spektakularan doživljaj na stadionu Tašmajdan, a pamte se i njihova dva nezaboravna nastupa poslednjih godina na Arsenal festu u Kragujevcu.

Bend je 1995. u Vašingtonu osnovao producentski i autorski duo, Rob Garza i Eric Hilton.

Thievery Corporation prvo ime Nektar OK Festa 2024

Thievery Corporation skoro tri decenije kombinuju razne ritmove poput brazilskih, jamajčanskih, evropskih, indijskih… Smatraju se zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempa, indijskog trip-hopa i bosa nove, što se čuje u pesmama “The Richest Man In Babylon”, “Sweet Tides”, “Lebanese Blonde”, “Until the Morning”, “Letter To the Editor”… Tekstovi njihovih numera su na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, persijskom, portugalskom, rumunskom i hindi jeziku.

Kao jedinstveni svetski fenomen, Thievery Corporation uspeli su da bez velikih radijskih hitova, skupih spotova i podrške velikih diskografskih kuća, dođu do velikog uspeha i hedlajnerskih nastupa na festivalima kao što su Coachella, Lollapalloza…

Spisak njihovih saradnika čine brojna poznata imena – David Byrne, Bebel Gilberto, Perry Farrel, The Flaming Lips…

Rob Garza kaže: “Kada smo počeli, želeli smo da pravimo muziku koja je jednom nogom u prošlosti, a drugom u budućnosti. U to vreme nije bilo interneta, tako da je prozor u svet bio kroz vašu kolekciju ploča. Tako bismo pronašli sve ove prelepe, egzotične, inspirativne zvukove, i bilo je prirodno da počnemo da sarađujemo sa različitim umetnicima”.

Cena ulaznica za koncert Thievery Corporation 17. jula na Kalemegdanu u promo periodu je 3.000 dinara. Karte mogu da se kupe putem sajta www.tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima.