CREDIT: Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

TikTok razvija opciju pomoću koje će te uz veštačku inteligenciju praviti svoju pesmu na njihovoj platformi

TikTok navodno eksperimentiše sa veštačkom inteligencijom kako bi stvorio funkciju koja će korisnicima omogućiti da prave pesme na osnovu upita.

Prema TechCrunch-u, kompanija je do sada učinila eksperimentalnu funkciju dostupnom za nekoliko korisnika. Za sada nije poznato kada će biti u potpunosti dostupna.

Platforma društvenih medija se udružila sa Blumom, velikim jezičkim modelom, kako bi kreirala tekstove, dok će muzika iz unapred sačuvanog kataloga iz TikTok-a služiti kao instrumental. Gledajte kako korisnik Jonah Manzano koristi funkciju ispod:

@jonahcruzmanzano How to create a song using AI on TikTok. ???? Explore the world of AI music on TikTok! Join me in creating catchy Pop, EDM, and HipHop songs using simple prompts and words. ????✨ Let’s make music together! ???????? What is AI Song? AI Song is an experimental feature available on TikTok, utilizing artificial intelligence (AI) to generate songs based on prompts you input. How does AI Song work? The lyric generation in AI Song is driven by Bloom, a robust language model employing machine learning to produce text. It’s important to note that lyrics generated by this model might include errors, and the same lyrics may be generated for multiple users utilizing the feature. For your security, refrain from sharing personal or confidential information while using AI Song #tiktok #tiktoknewfeature #tiktokai #tiktoknews #tiktokupdate ♬ Vibes – ZHRMusic

U video snimku, korisnik dobija uputstva kao što su „odlazak na koncerte“, „novi početak“ i „maženje sa kućnim ljubimcima“. Ili, možete da unesete sopstveni upit. Nakon što se unese upit, aplikacija će početi da generiše vašu pesmu, što možete da uradite sa žanrovima kao što su „pop“, „EDM“ i „hip-hop“.

Aplikacija će imati određena ograničenja; ne može se koristiti za iskorišćavanje ili nanošenje štete maloletnicima, ili širenje lažnih/ličnih informacija koje štete drugima. Takođe se ne može koristiti za klevetu, lažno predstavljanje ili uznemiravanje.

Upotreba AI je podelila muzičku industriju. Youtube je nedavno objavio da razvija sopstvenu funkciju „Dream Track“ gde korisnici mogu da kreiraju pesme zasnovane na klonovima velikih umetnika kao što su Demi Lovato, Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, John Legend, Sia, T-Pain i Troye Sivan. Isečci će trajati 30 sekundi.

YouTube počinje eksperiment sa veštačkom inteligencijom koji omogućava kreatorima da koriste glasove popularnih muzičara

Međutim, postoji i nekoliko umetnika koji se protive njegovoj upotrebi. Bad Bunny je nedavno bio ljut zbog saradnje koju je stvorio AI između njega i Justina Biebera koja je postala viralna. U međuvremenu, Bjorn Ulvaeus iz grupe ABBA rekao je da će tehnologija biti „još jedan veoma ozbiljan, egzistencijalni izazov“ koji će „radikalno promeniti svet za kreatore i kreativnu industriju“.