Tim muzičkog festivala EXIT dobio ozbiljno pojačanje profesionalaca iz inostranstva

Povodom proslave velikog jubileja 20 godina od osnivanja EXIT-a, tim ovog prestižnog muzičkog festivala dobiće ozbiljno pojačanje sa nekoliko značajnih imena međunarodne reputacije na polju marketinga i odnosa sa javnošću.

Novi članovi tima velike muzičke smotre koja će tokom 2021. godine obeležiti dve decenije su – Andras Berta iz Mađarske, Niki MekNil iz Britanije i Sanjin Đukić iz Hrvatske.

U susret jubileju, jedan od najvažnijih ciljeva novog tima u rođendanskoj godini biće fokus na jačanje Exitovog međunarodnog uticaja i dolazak što većeg broja stranih posetilaca.
Namera je da uz dalje povećanje doprinosa Exita domaćoj turističkoj privredi, koji za prethodnih 20 godina iznosi čak 200 miliona evra, festival donese narednih 200 miliona srpskoj ekonomiji već do 2030. godine.

Uoči velike proslave tim jednog od vodećih srpskih brendova sada ima nove ljude na pozicijama međunarodnog marketinga i odnosa sa javnošću – PR.

Andras Berta, rodom iz Mađarske, bio je marketing direktor muzičkog festivala Sziget (2010 – 2017) u Budimpešti i predsednik marketing grupe pri krovnoj Evropskoj festivalskoj asocijaciji “Yourope”, a sada je došao na poziciju međunarodnog marketing menadžera svih Exitovih festivala u Novom Sadu, Budvi, Umagu i drugim.
On važi za jednog od vodećih marketing stručnjaka u evropskoj festivalskoj industriji.
Osim uspeha koji je postigao da vodeći mađarski festival Sziget doživi veliku međunarodnu ekspanziju, imao je zapažene rezultate i na poziciji programskog koordinatora unutar “Music Export Hungary” na kojoj je bio od 2005. do 2007. godine.

Prilikom stupanja na novu poziciju u EXIT timu, Berta je izjavio:
“Čast mi je što se pridružujem Exitu, koji je definitivno jedan od najčuvenijih festivala na svetu. Za mene lično je od posebnog značaja činjenica da je on puno više od ‘samo’ festivala, imajući u vidu njegov intenzivan društveno korisni angažman”.

Britanka Niki Meknil (Nikki McNeill) novi je internacionalni PR menadžer EXIT-a, poznata kao osnivačica kompanije “Global Publicity”– najistaknutije agencije za odnose sa javnošću u evropskoj muzičkoj i festivalskoj industriji.

Sa više od 22 godine iskustva, njeni klijenti su manifestacije – “Amsterdam Dance Event”, “Eurosonic Noorderslag”, “Lowlands”, “Secret Solstice” i mnogi drugi. Meknil je već odomaćena na EXIT festivalu, jer je saradnica duže vreme, dok će ove godine prvi put preuzetinavedenu poziciju međunarodnog PR menadžera.

“Sarađujem sa Exitom još od 2002. i festival i tim su mi izuzetno važni. Čast mi je da preuzimam ovako značajnu poziciju unutar organizacije u godini u kojoj slavimo 20. godišnjicu”, istakla je Meknil.

Na mesto direktora za odnose sa javnošću imenovan jedan od vodećih stručnjaka za PR u regionalnoj muzičkoj industriji – Sanjin Đukić iz Zagreba, sa iskustvom preko 20 godina.

Član je Exitovog tima u Hrvatskoj već 15 sezona, obavljao je funkciju direktora Sea Star festivala iz Umaga, a uoči obeležavanja Exitovog jubileja preuzima funkciju PR direktora celokupne EXIT organizacije.

Uz rad na festivalima iza njega je promocija više od 600 solo koncerata, među kojima se posebno ističu popularne rok, metal ili elektro grupe – Foo Fighters, The Prodigy, Iron Maiden, Manu Chao, Sigur Ros, Duran Duran, Slayer i Prophets Of Rage.

“Publiku celog našeg podneblja, Srbije i svih država regiona oduvek smo smatrali za domaću publiku na Exitu i tako će uvijek biti”, naglasio je Đukić.
“Zato je činjenica da je ponosni novi direktor PR-a iz Hrvatske jedan sasvim tipičan exitovski potez, koji pokazuje svu širinu naše organizacije”.

Proslava dve decenije EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi uz nastupe brojnih izvođača od kojih su do sada potvrđeni – David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon, Goblini, Massimo i mnogi drugi.

Dvadeset godina EXIT-a je zapravo prošlo u fatalnoj 2020. kada uz sve napore, strpljenja i trud, fešta ipak nije mogla da se održi uživo usled sve jače pandemije. Umesto toga, EXIT tim je organizovao onlajn izdanje kao direktan prenos nekih nastupa uglavnom Di-džejeva, da se publika na ovaj način razonodi, a u veče dočeka Nove godine 31. decembra na Facebook stranici i YouTube kanalu emitovali su seriju najzanimljivijih koncerata sa Exita proteklih godina, gde je gledanost bila neverovatno visoka.