TOM MORELLO postao izvršni muzički producent na Netflixovom filmu Metal Lords

Tom Morello, gitarista benda Rage Against The Machine biće izvršni muzički producent predstojećeg Netflixovog filma „Metal Lords“.

Film je komedija o odrastanju koji je napisao D.B. Weiss, a producirali su ga Weiss i Greg Shapiro. David Benioff je jedan od izvršnih producenata filma. Weiss i Benioff koautori su hit serije / fenomena pop kulture „Game Of Thrones“. Peter Sollett („Nick And Norah’s Infinite Playlist“) postavljen je za režiju.

Jaeden Martell, Isis Hainsvorth i Adrian Greensmith glume u filmu o dvoje dece koja žele da osnuju heavy metal bend „u srednjoj školi u kojoj je tačno dvoje dece stalo do metala“.

Još u avgustu 2019. godine, Benioff i Weiss potpisali su ekskluzivni višegodišnji ugovor sa Netflixom za produkciju mnoštva novih TV emisija i filmova.

„Oduševljeni smo što smo na Netflixu poželeli dobrodošlicu glavnim pripovedačima David Benioffu i Dan Weissu“, rekao je tada glavni direktor Netflixa Ted Sarandos. “Oni su kreativna snaga i oduševili su publiku širom sveta svojim epskim pričanjem priča. Jedva čekamo da vidimo šta će njihova mašta doneti našim članovima.”

U maju 2019. godine Morello se pridružio Scott Ianu iz Anthrax-a, Nuno Bettencourt-u iz Extreme-a i Brad Paisley-u kako bi snimili hard rock verziju teme „Game Of Thrones“-a. Četvorci su se u videu pridružili Weiss i kompozitor “Game Of Thrones”-a Ramin Djavadi.