CREDIT: Taylor Hill/Getty Images

Tool najavili evropsku turneju ; Evo gde blizu nas sviraju

Tool je najavio niz datuma turneje u Evropi, koja treba da počne 2024.

U nastavku pronađite listu predstojećih nastupa i detalje o ulaznicama.

Maynard James Keenan, Adam Jones, Justin Chancellor i Danny Carey – trenutno su usred severnoameričke turneje koja traje do februara nakon čega sledi pauza.

Evropska turneja bi trebalo da počne dva meseca kasnije. Turneja će biti otvorena u ZAG Areni u Hanoveru u Nemačkoj 25. maja, a nastaviće se dva dana kasnije nastupom u Ziggo Dome u Amsterdamu.

Metallica, Tool i drugi unajmili specijalno obučene pse da nanjuše Covid-19 za svoje turneje

Odatle su zakazana tri nastupa širom Velike Britanije, koja se otvaraju nastupom u Birmingemu 30. maja, koji će biti održan u Resorts World Arena. Bend će se zatim zaustaviti u AO Areni u Mančesteru 1. juna, a dva dana nakon toga odsviraće poslednji nastup u Velikoj Britaniji u londonskoj O2 Areni.

Ostatak zakazanih koncerata za 2024. nastavlja se u Parizu 5. juna i traje do kraja meseca sa nastupima u Berlinu, Krakovu, Budimpešti, Stokholmu i još mnogo toga. Nama dva najbliža koncerta biće definitivno oni u Budimpešti i Beču.

Različiti festivalski setovi su takođe planirani za drugu polovinu juna – sa zaustavljanjem u CopenHell-u 22. juna i nastupom u Tons Of Rock u Oslu 27. juna.

Karte za sve glavne datume su u prodaji od ovog petka (17. novembra) u 10 časova po lokalnom vremenu i mogu se naći ovde. Opcije pretprodaje i VIP paketi su takođe dostupni od 10:00 časova danas (14. novembra) za članove sopstvene Tool Army benda. U nastavku pronađite kompletnu listu datuma turneje.

MAJ
25 – Hannover, DE ZAG Arena
27 – Amsterdam, NL Ziggo Dome
30 – Birmingham, UK Resorts World Arena

JUN
1 – Manchester, UK AO Arena
3 – London, UK The O2
5 – Paris, FR Accor Arena
8 – Berlin, DE Parkbühne Wuhlheide
10 – Wien, AT Wiener Stadthalle
11 – Kraków, PL Tauron Arena
13 – Budapest, HU BudapestAréna
18 – Köln, DE Lanxess Arena
20 – Dessel, BE Graspop Metal Meeting
22 – Copenhagen, DK CopenHell
25 – Stockholm, SE Tele2 Arena
27 – Oslo, NO Tons of Rock