Trevor Strnad of The Black Dahlia Murder. CREDIT: Mark Horton/Getty Images

U 41. godini preminuo Trevor Strnad, frontmen death metal benda The Black Dahlie Murder

Trevor Strnad, frontmen melodičnog death metal benda The Black Dahlia Murder, preminuo je u 41. godini.

Smrt muzičara potvrdio je bend, koji je tu vest podelio u izjavi na Instagramu.

„Sa dubokom tugom objavljujemo da je preminuo Trevor Scott Strnad“, piše The Black Dahlia Murder. “Voljenog sina, brata i Šeparda dobrih vremena, voleli su svi koji su ga sreli.”

Nastavili su: „Šetajuća enciklopedija svih stvari o muzici. Bio je nežan, pisac i zaista jedan od najvećih svetskih zabavljača. Njegovi tekstovi pružili su svetu priče i čarolije, užas i hir. Njegov život je postojao da bude tvoj šou.”

Iako još uvek nije otkriven zvanični uzrok smrti, bend je na kraju svog posta napisao broj telefona za Nacionalnu liniju za prevenciju samoubistava.

Strnad je bio jedan od osnivača grupe The Black Dahlia Murder – čije ime potiče od nerešenog ubistva Elizabet Šort iz 1947. godine, često nazivane Black Dahlia – i bio je deo originalne postave benda iz Mičigena koja je objavila njihov demo „What A Horrible Night To Have A Curse” 2001.

Pojavio se na svakoj od ploča benda u poslednje dve decenije: ‘Unhalloved’ (2003), ‘Miasma’ (2005), ‘Nocturnal’ (2007), ‘Deflorate’ (2009), ‘Ritual’ (2011), ‘Everblack’ (2013), ‘Abismal’ (2015), ‘Nightbringers’ (2017). Najnovije izdanje benda bilo je ‘Verminous’ u punoj dužini iz 2020.

Brojni ljudi su se oglasili na društvenim mrežama da odaju počast.

Frontmen Hatebreed-a Jamey Jasta je tvitovao: „RIP Trevor Strnad, jako ćeš nedostajati, moje najdublje saučešće TDBM-u, njegovoj porodici, prijateljima i fanovima. Hvala za sav smeh, priče, muziku i još mnogo toga.”

„Metal ne bi bio ono što je danas bez njega. ne mogu da verujem. RIP Trevor Strnad“, napisao je bubnjar Stray From The Path Craig Reynolds. „Svaki death metal bend sa dva pevača ima dva pevača jer nijedan od njih nije mogao da uradi ono što je on uradio.”

Izvor : NME.com