David Coverdale ispričao kako je nastala pesma “Still of the Night”

Whitesnake je obnovio svoju multiplatinastu karijeru remiksujući neke od svojih najvećih hitova za novu kolekciju, “Greatest Hits”, koja je dostupna od prošlog petka (6. maja) na digitalnim i striming servisima.

Osnivač i pevač grupe David Coverdale napravio je remix i remastering 16 pesama za ovu kolekciju, uključujući “Still Of The Night”, prvi singl sa istoimenog albuma benda iz 1987. godine. Dosegla je 16. mesto u Velikoj Britaniji, 18. mesto na američkoj listi Mainstream Rok numere i 79. mesto na Bilbord Hot 100 kada je objavljeno 9. marta 1987. godine.

Whitesnake objavljuju “Greatest Hits” album

Govoreći o tome kako je nastala, Coverdale je rekao: “Zaista nisam imao bend posle ‘Slide It In’ iz 1984. godine, tako da je došao u Ameriku da počnem iz početka. Ogroman element je bio što sam počeo da radim sa Johnom Sykesom, gitaristom. On je došao sa gomilom ideja; Ja sam imao gomilu ideja. Želeo sam više ‘električnih’ muzičara, više onih iz kojih vrišti ‘primeti me’ — znate, da se ne plaše da izađu na binu i samo prošetaju i poseduju publiku. I John je imao tu energiju, i kao što ljudi mogu da svedoče, [on je] izvanredan, nadaren muzičar.

Priča o jednom od najboljih hard rock albuma ikada – “1987”

„Tako da smo džemovali sa tim idejama“, nastavio je. “Imao sam ovaj rif neko vreme; našao sam ga na maminom tavanu na staroj kaseti. Hteo sam neku vrstu ‘Jailhouse Rock’, koja je jedna od mojih omiljenih rok pesama ikada – moj uvod u Elvisa Presleya ljubaznošću moje tetke Silvije.

„I tako sam pustio ove stvari Johnu, a on je podigao rif na kosmičke nivoe. A ostalo je istorija. Jednostavno se odigralo zaista dobro — sve sudbine i muze su se uskladile. Bilo je to neverovatno, neverovatno vreme. I došli smo sa super stvarima, koje su hranile Whitesnake narednih 35 godina.”

Oproštajna turneja Whitesnake-a, “Whitesnake: The Farewell Tour”, počelo je 10. maja u Dablinu. U Beogradu će zajedno sa podrškom u vidu benda The Dead Daisies nastupiti 6. jula, a u Zagrebu četiri dana ranije.

Ispod pogledajte snimak kako je Whitesnake zvučao u Dablinu.