U Meksiku zapaljena oprema benda Evanescence

Problemi sa sigurnošću na Knotfestu u Meksiku uzrokovali su da Evanescence i Slipknot otkažu svoje nastupe, što je neke prisutne ostavilo ljutim te su krenuli sa uništavanjem svega oko sebe kako bi izbacili svoje frustracije. Usred svog tog haosa, bila je zapaljena i oprema sastava Evanescence.

Otkazivanja su bila posledica slomljenih ograda i barikada koju su organizatori pokušali da poprave i srede kako bi se festival mogao nastaviti. Nažalost, nije bilo načina da se popravi oštećena barijera na vreme pa su zato iz Slipknot-a izrazili zabrinutost za sigurnost oba benda u slučaju da se popnu na binu – jer oni nažalost nisu bili u mogućnosti da se popnu u vreme kada je bio zakazan nastup. Iz tog razloga nastupi oba benda su otkazani.

Kao što se može videti u videu, posetioci festivala su srušili barikadu koja je stajala do bine te su se probili do iste, uzevši opremu Evanescence koja je već bila postavljena. Bubnjevi su nagomilani i paljeni dok su drugi gledali.

Uprkos incidentu, Evanescence su izjavili da to nije odraz svih njihovih fanova u Meksiku. “Iako smo su naši instrumenti i oprema sinoć uništeni, ne vidimo nasilje od sinoć kao odraz svih naših meksičkih fanova ili meksičkog naroda”, rekao je bend, nastavljajući, “50.000 ljudi je bilo tamo , i nažalost nekolicina njih nakon otkaza je se okrenula ljutnji i nasilju. Pokazali ste nam neverovatnu količinu ljubavi od samog početka i uvek ćemo se vratiti za vas.”

Oni su nedavno objavili i svoju obradu numere “The Chains”(u originalu pesma benda Fleetwood Mac) za potrebe video igrice Gears 5 o čemu više možete pročitati ovde.