U pripremi su dva filma o B.B. Kingu – jedan dokumentarac i jedan biografski

Zvanični predstavnik B. B. Kinga kaže da su u toku izrade dva filma o životu legende bluza i izjavio je da on nije povezan sa onim filmom koji je prošle nedelje najavio glumac Wendell Pierce.

Pierce je nedavno izazvao zabunu kada je potvrdio svoju ulogu u filmu The Thrill Is On putem tvitera: „Zvanično je. Počela je priprema filma u kojem ću biti počastvovan da igram velikog B.B. Kinga. “

To je dovelo do pretpostavke da je Pierce vezan za zvanični biografski film, međutim kasnije se nadovezao: „Predstavnici B. B. Kinga zatražili su mi da pojasnim da film “The Thrill Is On” nije biografski film u tradicionalnom smislu“.

Glavni predstavnik legennde bluza Vassal Benford rekao je da je siguran da je Pierce „nenamerno pogrešio“ i potvrdio da “The Thrill Is On” nije njegov projekat.

„Želimo da budemo kristalno jasni da film koji je Pierce najavio nije biografski, jer je nekoliko glavnih glumaca uključeno u novi biografski film BB Kinga, a mi ne želimo da postoji zabuna u vezi sa ovim projektima”, objasnio je Benford “To gde on glumi je dokumentarna drama, a drugo, ovo što mi zastupamo je zvanična biografija BB Kinga koju je odobrio i menadžment BB Kinga, kao i njegovi naslednici. ”