Umro frontmen bendova Children Of Bodom i Bodom After Midnight – Alexi Laiho

Bivši pevač i gitarista Children Of Bodom-a Alexi Laiho umro je u 41. godini zbog “dugoročnih zdravstvenih problema”.

Prema njegovoj izdavačkoj kući Napalm, finski muzičar preminuo je prošle nedelje kod kuće u Heklsinkiju. Iako nije naveden nijedan uzrok smrti, 41-godišnjak je navodno bolovao od, kako je opisano, „dugoročnih zdravstvenih problema“.

Laiho je osnovao Children Of Bodom 1993. godine i vodio ih dok se nisu razdvojili krajem 2019. 2020. godine osnovao je novi bend, Bodom After Midnight.

“Slomljeni smo usled iznenadne smrti našeg dragog prijatelja i člana benda. Reči ne mogu da opišu ovaj šok i duboku tugu koju osećamo”, rekli su njegove kolege iz benda Bodom After Midnight Daniel Freiberg, Mitja Toivonen i Valtteri Vairinen.

Laihoova supruga, Kelli Laiho-Vright, rekla je: “Alexi je bio najljubazniji i najveličanstveniji suprug i otac. Naša srca su večno slomljena.”

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alexi Laiho (@alexilaiho.official)

Takođe, i na njegovoj zvaničnoj instagram stranici je napisan oproštaj od Alexi-a od strane menadžmenta njegovog novog benda, Bodom After Midnight.

“Preminuo je jedan od najpoznatijih gitarista na svetu, Alexi Laiho. Muzičar, najpoznatiji kao ključni čovek benda Children of Bodom, umro je prošle nedelje u svom domu u Helsinkiju u Finskoj. Laiho je patio od dugoročnih zdravstvenih problema tokom poslednjih godina.

Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen osnovali su Children of Bodom 1993. godine, a bend je bio jedna od međunarodno najpriznatijih metal grupa u Finskoj sve do njihovog poslednjeg oproštajnog koncerta u decembru 2019. Prošle godine Alexi Laiho je sastavio Bodom After Midnight, koji snimio je tri pesme i snimio jedan muzički video koji će kasnije biti objavljen posthumno.

Pored benda Children of Bodom, Laiho je bio poznat po delima kao što su Varmen, Sinergi, Kilahullut i The Local Band. Nagrađen je sa Metal Hammer Golden Gods i nekoliko drugih međunarodnih nagrada, gitarista je ujedno bio i glavna zvezda, predvodeći grupu od stotinu gitarista na Helsinškom festivalu 2015. godine u „100 gitara sa Hela“ – masivnom koncertnom delu koji je komponovao.

“Slomljeni smo usled iznenadne smrti našeg dragog prijatelja i člana benda. Reči ne mogu da opišu ovaj šok i duboku tugu koju osećamo”, rekli su Daniel Freiberg, Mitja Toivonen i Valtteri Vairinen iz Bodom After Midnight.

Talentovani gitarista i muzičar uživao je i u ulogama očuha u svojoj porodici kao i ujaka i kuma. Naročito tokom poslednjih godina, važne porodične veze donele su dobrodošlu ravnotežu u njegov život i aktivnu turneju. Laiho je bio posebno blizak sa svojom starijom sestrom, roditeljima i ćerkom svoje sestre. Laihova sestra kaže:

“Svi smo apsolutno šokirani i shrvani. Tražimo privatnost i razumevanje u ovim teškim vremenima. Sahrana mog malog brata održaće se privatno.”

Aleki Laiho će takođe duboko nedostajati njegovoj porodici u Australiji.
“Alexi je bio najljubazniji i najveličanstveniji suprug i otac. Naša srca su večno slomljena”, kaže Kelli Vright-Laiho.

Preostali članovi Bodom After Midnight-a trenutno ne daju intervjue.”

Osim što su snimili novi materijal, Alexi je prošle godine sa svojim novim bendom odradio i kratku turneju po finskoj održavši par koncerata.