Legendarni gitarista John Sykes objavio novi singl

Legendarni engleski gitarista John Sykes (Thin Lizzy, Whitesnake, Blue Murder, Sykes) objavio je danas, 1. januara svoj zvanični spot za novu pesmu pod nazivom “Dawning Of A Brand New Day”.

Očekuje se da će se numera, koja je snimljena pre najmanje četiri godine, pojaviti na Sykesovom dugo očekivanom novom solo albumu, koji bi uslovno trebalo da bude predstavljen 2021. godine.

Prošle godine Sykes je se razišao sa Golden Robot Records-om ne izdajući ni jedan album preko izdavačke kuće.

Sajksovo partnerstvo sa australijskom kompanijom prvi put je najavljeno u januaru 2019. Tada je John obećao da će njegov prvi album posle dve decenije stići pre kraja 2019. Međutim, stvari su očigledno otišle u lošem smeru nedugo nakon potpisivanja, a Sykes je kasnije optužio izdavače da „malo pokušavaju da poguraju sve napred, uprkos svim našim naporima i strpljenju“.

Očekuje se da će Sykesov bend na predstojećoj turneji činiti Tony Franklin na bas gitari i Fred Boswell Jr. na bubnjevima, koji se i nalaze na slici sa njim.

John je napoznatiji kao koautor istoimenog sedmog studijskog albuma Whitesnake-a objavljenog 1987. godine. Producirao je veliki hit balade, “Is This Love”, zajedno sa hitom “Here I Go Again”. Album je prodat u preko osam miliona primeraka samo u SAD.