Umro Sean Reinert – bubnjar bendova Death i Cynic

Bubnjar bendova Death i Cynic Sean Reinert umro je juče u 48. godini. Vest o smrti sjajnog bubnjara počela je juče da kruži na društvenim mrežama, a dugogodišnji prijatelji Reinerta mu odaju počast.

Reinertova diskografija je veoma proslavljena, počevši od prvog demoa grupe Cynic 1990. godine. U narednih nekoliko godina on je svirao na sada već legendarnim metal albumima, uključujući Death-ov “Human” i Cinic-ov “Focus”. Reinert je svirao na kompletnoj diskografiji benda Cynic, zajedno sa albumima Jamesa LaBriea, Gordian Knota i Portala.

Reinert je se javno izjasnio kao gej zajedno sa frontmenom Cynic-a Paulom Masvidalom 2014. godine, u čemu ga je pevač Judas Priest-a i ikona LGBT-a Rob Halford podržao. “Gej ljudi su svuda, rade svaki posao, sviraju svaku vrstu muzike i uvek smo to sve i radili”, rekao je Reinert za L.A. Times. “Trebale su mi godine da napokon budem dovoljno hrabar da kažem:” Ako imate problem sa tim, bacite naše albume. To je vaš problem, a ne moj. ”

Reinert je se 2017. godine razišao sa bendom Cynic.

Javnosti je izneto da je bubnjar umro usled otkazivanja srca. Želeli bismo da se zahvalimo Seanu Reinertu na njegovom radu za bubnjevima tokom prethodnih decenija i izjavimo najdublje saučešće njegovim najmilijima.