Basista i bubnjar benda System Of A Down predstavili svoje nove bendove

System Of A Down će odsvirati dosta koncerata 2020. godine, ali ne očekujte novu muziku od njih.

Bend je još uvek u zastoju što se tog dela bivstvovanja tiče. U međuvremenu, basista SOAD-a Shavo Odadjian je osnovao svoj novi bend North Kingsley sa kolegama muzičarima Ray Hawthorneom i Saro Paparianom. Muzika i dalje nije dostupna za slušanje, ali će uskoro biti !

Takođe, bubnjar benda John Dolmaian upoznao nas je sa svojim novim projektom pod nazivom These Grey Men koji radi obrade nekih od njegovih omiljenih pesama. Na prvom spotu koji su objavili za obradu pesme “Street Spirit (Fade Out)“ grupe Radiohead kao gosti su se našli M. Shadows iz Avenged Sevenfold-a i solo na gitari je odsvirao Tom Morello iz Rage Against the Machine-a. Video spot za pesmu možete videti na kraju teksta.

Osim njih, na pesmi su svirali i gitarista James Hazley, basista Tom Copossela i klavijaturista Danny Shamoun. These Grey Men će biti objavljen 28.2.2020. godine, a tracklist-a je sledeća :

1. “Hung Up” — Madonna
2. “Street Spirit” — Radiohead
3. “Beautiful Thieves” — AFI
4. “Road to Nowhere” — Talking Heads
5. “Rock Bottom” — Eminem
6. “Runaway” — Del Shannon
7. “Starman” — David Bowie
8. “What You Know” — Two Door Cinema Club

Što se System Of A Down-a tiče, pevač Serj Tankian je rekao da članovi benda “nisu mogli da pogledaju jedan drugog u oči”, a gitarista Daron Malakian je rekao da Tankian nije čak želeo ni da grupa rade albume iz 2005. godine “Mezmerize” i “Hipnotize”. Osim kreativnih razlika, čini se da postoji i poslovni spor oko toga kako podeliti autorski honorar vezan za pravljenje pesama.

Ispostavilo se da je Daron Malakian za svoju drugu grupu Scars On Broadway koristio materijal koji je bio planiran da se iskoristi za (određeni)album System Of A Down-a, koji se najverovatnije nikada neće ni dogoditi. Tankian je nedavno izjavio fanovima da je on lično spreman da objavi muziku koju su napisali pre nekoliko godina, a da fanovi treba samo da ubede ostale članove. Više o ovome pročitajte ovde.