Umro tvorac “Zmajeve kugle”

Dragon Ball je izuzetno popularan širom sveta, a strip serija je takođe inspirisala crtane i filmske verzije Zmajeva kugla.

Tvorac “Zmajeve kugle”, jednog od najuticajnijih i najprodavanijih japanskih stripova svih vremena, preminuo je u 68. godini.

Akira Torijama je podlegao akutnom subduralnom hematomu, vrsti krvarenja blizu mozga, saopštio je njegov studio u petak, a prenosi BBC.

Dragon Ball je izuzetno popularan širom sveta, a strip serija je takođe inspirisala crtane i filmske verzije.

Fanovi su odali počast Torijami stvarajući likove koji su postali deo njihovog detinjstva.

Strip serija “Dragon Ball” je debitirala 1984. godine. Prati dečaka po imenu Son Goku u njegovom pohodu da sakupi magične zmajeve kugle kako bi odbranio Zemlju od vanzemaljaca humanoida nazvanih Saiyans.

Torijama je imao nedovršena dela u trenutku svoje smrti. Preminuo je 1. marta, a na njegovoj sahrani prisustvovala je samo porodica i vrlo malo prijatelja, prema saopštenju sa Dragon Ball veb stranice.

“Imao bi još mnogo toga da postigne. Međutim, ostavio je mnogo manga naslova i umetničkih dela ovom svetu”, rekao je njegov studio.

“Nadamo se da će Akira Torijamin jedinstveni svet stvaranja nastaviti da bude voljen od strane svih još dugo vremena”, dodao je.

Fanovi su izrazili svoje saučešće na društvenim mrežama.

“Hvala što ste stvorili strip koji predstavlja moje detinjstvo. Počivaj u miru, hvala na tvom trudu”, pisao je post na X, koji je odmah dobio 500 lajkova.

“Previše rano, previše tužno”, napisao je još jedan japanski korisnik X.

“Njegovo nasleđe će živeti zauvek. Hvala što ste stvorili najpoznatijeg anime lika svih vremena, Akira”, napisao je drugi korisnik.

Izvor : Telegraf.rs