(Image credit: Gibson Records)

Slash najavio svoj bluz solo album – objavljen prvi singl sa pevačima AC/DC-ja i Aerosmitha kao gostima

Slash će odati počast nekim od svojih najranijih uticaja na svom albumu obrada bluza sa zvezdama pod nazivom “Orgy of the Damned”, koji stiže 17. maja.

Na ovom albumu sa 12 numera gitarista Guns N’ Rosesa koji se bavi različitim žanrovskim elementima i manje poznatim draguljima, uključujući “Cross Road Blues” Roberta Johnsona, “Hoochie Coochie Man” Willieja Dixona i Ti-Bone Walker-ov „Stormy Monday”.

Omot ; Gibson Records / Artwork by Toni Greis

Poput Shasovog istoimenog solo debija iz 2010. godine, svaka pesma će imati različitog pevača, a na listi gostiju su Chris Robinson, Billy Gibbons, Iggy Pop, Paul Rodgers i drugi.

Prvi singl, obrada pesme “Killing Floor” Howlina Wolfa, sa Brianom Johnsonom iz AC/DC-ja na vokalu i Stevenom Tylerom iz Aersomita na usnoj harmonici, je sada objavljen.

Slashov životni afinitet prema bluzu nije nikakva tajna, ali gitarista je tek nakratko ušao u taj žanr sredinom 90-ih, međutim nikada nije objavio muziku vezanu za bluz. “Orgy of the Damned” uključuje bivšeg basistu Blues Ball-a Johnnyja Griparica i klavijaturistu Teddyja Andreadisa, uz novoregrutovanog bubnjara Michaela Jeromea i pevačicu/gitaristkinju Tash Neal.