Urban Instinkt/ Photo: Promo

URBAN INSTINKT OBJAVILI SINGL “ISTINOM SAM VOĐEN”

Posle najavnog singla “Bijes” kojim je odličan tuzlanski rapcore bend Urban instinkt iz svoje perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji, a ujedno i najavio izlazak istoimenog albuma u proleće 2021. stiže novi, drugi po redu službeni singl – pesma “Istinom sam vođen”.

– Pesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe. Takođe, univerzalna poruka ove pesme je da ljudi treba da pogledaju na druge ljude kroz oči svoje dece jer deca u sebi nemaju usađenu mržnju kada dolaze na ovaj svet. Sva deca sveta su ista, bez razlike, i naša je dužnost da ih učimo da postanu bolji ljudi, a ne da od njih pravimo individue koje će sutra mrzeti nekoga zbog toga što je drugačiji od njega. Svim tim ružnim stvarima moramo stati na kraj zbog naše budućnosti i budućnosti dece, bez obzira na rasu, pol i nacionalnost i nikada ne pognuti glavu pred nepravdom i mržnjom! – poručili su momci iz benda.

Pesma je snimljena i producirana u studiju Cirith Ungol pod producentskom palicom Dražena Kecmana. Muziku i tekst potpisuje Mirza Čardžić.