Uskoro kreće snimanje serije o Sex Pistolsima

Jedan od najčuvenijih i kultnih ranih pionira pank rok scene, Sex Pistols, biće osnova za novu seriju za FX.

Prema Variety-ju, serija od šest epizoda zasnivaće se na memoarima gitarista Stevea Jonesa iz 2018. godine “Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol”, a režiraće ga Oskarom nagrađeni režiser Danny Boyle.

Produkcija serije treba da počne u martu, a serija ima radni naziv “Pistol. Boyle će takođe biti izvršni producent u seriji.

Kasting je već pokrenut sa Toby Wallace-om u ulozi Jones-a, Anson-om Boon u ulozi pevača Johnny Rotten-a, Louis Partridge-om u ulozi Sid Vicious-a, Jacob Slater-om u ulozi Paul Cook-a i Fabien Frankel-om u ulozi Glena Matlock-a. U seriji su Sydney Chandler takođe glumili Chrissie Hynde, Emma Appleton kao Nancy Spungen, a Maisie Williams kao pank ikonu Jordan.

Boyle, koji je režirao i “Slumdog Millionaire”, “Trainspotting”, “28 Days Later” i “Yesterday”, rekao je u izjavi za Variety, „Ovo je trenutak kada su se britansko društvo i kultura zauvek promenili. To je mesto detonacije za britansku uličnu kulturu … gde su obični mladi ljudi imali scenu i iskalili svoj bes i svoju modu … i svi su morali da gledaju i slušaju … i svi su ih se bojali ili su ih pratili. The Sex Pistols. U njenom središtu bio je mladi šarmantni nepismeni kleptoman – heroj vremena – Steve Jones, koji je, prema njegovim rečima, postao 94. najveći gitarista svih vremena. Ovako je stigao tamo “.

Sex Pistols su imali kratku i upadljivu karijeru istaknutu kultnim pank albumom iz 1977. “Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols”. Uprkos kratkom roku, uticaj benda je ogroman jer je grupa 2006. godine uvrštena u Kuću slavnih rokenrola. Ali u stvarnosti, Sex Pistols kao bend nije prisustvovao ceremoniji i nazvao je Rock Hall “kamenom u bubregu” “u poruci organizatorima.