Dodger Artfool | promo

Varaždinski Dodger Artfool predstavlja prvi singl za Dallas Records

Novi član muzičke porodice Dallas Records je varaždinski bend Dodger Artfool.

Nastao krajem 2020. godine na inicijativu kantautora Dominika Markovinovića (poznatog kao Dodger), koji svoje solo nastupe zamenjuje akustičnom gitarom sa novim solidnim šestočlanim bendom koji unosi potpuno novu energiju u njegove pesme. Po pravilu, pesme su nastale u folk-rok stilu, ali sa bendom postaju nešto sasvim drugo; solidan alt-rok sa elementima pank-roka, koji je uz zamamni zvuk Viktorovog saksofona brzo pronašao svoju publiku. Njihov muzički izraz opisuje se kao nastavak zvuka kojim su nas bendovi poput PC&VC i Laufera hranili devedesetih godina prošlog veka, sve do kombinacije starog Zabranjeno pušenje i Hladnog piva.

Repertoar Dodgera Arfoola se sastoji isključivo od autorskih pesama iz Dodgerovih prašnjavih beležnica, koje su stidljivo i vešto skrivane od javnosti godinama unazad, a sada su, zahvaljujući bendu, dobile novi život i željno čekaju da pronađu put do srca novih slušalaca kroz njihova čula.

Jedan od njih je i prvi singl „Umrijet ću sretan“, koji zajedno sa preostalih 7 pesama čini debi album pod nazivom „Dobri ljudi“ koji će 2024. godine objaviti Dallas records. Pesmu “Umrijet ću sretan”, kako i sam naslov govori, krasi je širok – moglo bi se reći potpuno suprotan – spektar emocija, koji se proteže od čežnje i melanholije pa sve do razigranog i veselog refrena, kako u tekstualni i muzički smisao.

„Pojačajte radio do kraja i barem na trenutak pobjegnite od svakodnevne realnosti, i iako naslovna fraza ne zvuči suviše lijepo, pokušajte razmisliti o njoj. Život je put, a ne destinacija pa vođeno time – dragi naš slušatelju: Stisni gas, želimo ti sretan put!“ – kaže tim Dodger Artfool.

Pesmu prati i spot koji su snimili i montirali Marin Kereša i Dino Možek (Dinorth Produkcija), a glume ekipa Dodger Arfool koju čine: Dominik Markovinović (vokal), Lovro Vujnovac (gitara), Edo Hajdarović (gitara), Viktor Ožeg (saksofon), Luka Klen (bas) i Nikola Kekez (bubnjevi).

„Umrijet ću sretan“ je muzički i tekstovski napisao Dominik Markovinović, aranžirao ceo bend, snimio i miksovao Marin Kereša (Vintage Nova studio), a masterirao Leonard Klaić (Audio Atelje).