Wed. Apr 21st, 2021

Vicky Cornell promenila šifre na svim društvenim mrežama grupe Soundgarden

Preostali članovi grupe Soundgarden optužili su Vicky Cornell, suprugu preminulog pevača Chris Cornella da je zaključala web stranice benda i naloge svih postojećih društvenih mreža na kojima se nalazi grupa Soundgarden.

Službeni sudski dokumenti podneseni u Vašingtonu pokazuju da su članovi benda Kim Thayil, Matt Cameron i Ben Shepherd, kao i njihova poslovna menadžerkaa Rit Venerus, optužili Vicky Cornell zbog zaključavanja profila grupe Soundgarden na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Vimeu, YouTubeu, Snapchatu, Tumblru, Top Spinu i Pinterestu. Vicky, udovica pokojnog Chris Cornella, takođe je optužena za promenu lozinki na službenoj internet stranici grupe Soundgarden.

Čitajte više : Vicky Cornell tuži Soundgarden nakon što je dobila “bezobrazno nisku” ponudu za svoj udeo u bendu

Preostali članovi grupe Soundgarden sada traže da sudija naredi Vicky Cornell da im preda lozinke i da ukloni poslednju objavu na društvenim mrežama u kojoj stoji: “Soundgarden je privremeno suspendovao svoje službene naloge na društvenim mrežama zbog nerešenih parnica”.

Članovi benda tvrde da ih je Vicky zaključala na društvenim mrežama, optužujući je na sudu da ih “drži kao taoce“.

Njihova prijava takođe navodi da je Cornell stekla kontrolu nad nalozima od njihovog prethodnog menadžerskog tima – Patriot Management. Optužena je da je račune ostavljala u “zanemarenom stanju” i nije obaveštavala obožavaoce o najnovijim zbivanjima u Soundgardenu. Saslušanje o zahtevu benda zakazano je za 16. april i označava svojevrsno najnovije poglavlje dugogodišnje pravne sage između Viki Kornel i preostalih članova grupe Soundgarden.

Čitajte više : Sudija ne vidi dokaze da Soundgarden uskraćuje tantijeme Vicky Cornell

Godine 2019. ona je podnela je tužbu protiv preostalih članova benda i njihovog menadžera zbog prava na nekoliko neobjavljenih pesama Soundgardena, tvrdeći da su pesme mogle da zarade na “stotine hiljada dolara”. Slučaj je konačno rešen početkom ovog meseca jer je sudija presudio da nema dokaza koji sugerišu da preostali članovi benda Soundgarden zakidaju honorar Vicky Cornell.

Inače, ona je prošlog meseca na sudu pokrenula zaseban slučaj protiv benda nakon što su pokušali da otkupe njen udeo u bendu njenog pokojnog supruga za cifru koju je nazvala “smešno niskom”.

Highwaystar Magazine radio