Photo : promo

Vizelj ide na turneju!

Četvoročlani bend Vizelj koji je nedavno objavio dugo-očekivani, studijski album “Ne vidim te od dima” ide na martovsku turneju po Srbiji i Bugarskoj!

Prošla godina je bila izuzetno uspešna za njih – objavili su album sa pet singlova i spotova, i održali veliki koncert u Domu omladine Beograda kra-jem decembra u krcatoj sali Amerikana.

Vizelj će nastupiti u petak 3. marta u niškom klubu Feedback, a odmah zatim 4. marta u Sofiji (Bugarska) i oba nastupa će svirati zajedno sa beogradskim bendom Turbo Trans Turisti. Nakon to-ga slede solo nastupi u Užicu i Čačku, 10. odnosno 11. marta.

HALI GALI 24. marta u klubu Drugstore najavljuje početak rada na novoj kompilaciji!

Kroz devet pesama sa novog albuma “Ne vidim te od dima” su “provozali” publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije. Pored već ranije objavljenih singlova (sa video spoto-vima) “Šta je stid?“, “Struja“, “Novčanice”, “Mislim da sam plav” i naslovne “Ne vidim te od dima”, na albu-mu se nalaze još četiri pesme – “Debeli mesec”, “Radijacija”, “Tonem u san” i “Umri”.

Nedavno je objavljen i remix hit singla “Struja“, koji su napravili momci iz dab benda Headhop, a koji su na svirci u Domu omladine Beograda svirali pre Vizelja.

Novi album je četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP-ja iz 2014., zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja „Superspektakl“ iz 2018. godine. Godine 2019. Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu. Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.

Članovi benda Vizelj su takođe glavni odgovorni za formiranje primećenog HALI GALI kolektiva – koji najavljuje novi event imena RODEO u klubu Drugstore 24. marta, gde gde će nastupiti neki od najzanimljivijih artista lokalne scene. Takođe najavljuju i novo kompilativno izdanje, dok prvu kompilaciju možete slušati ovde.

Datumi turneje: 

* Petak 03.03. Feedback, Niš (w/ Turbo Trans Turisti) / fb event

* Subota 04.03. Singles bar, Sofia – Bugarska (w/ Turbo Trans Turisti) / fb event

* Petak 10.03. GKC, Užice

* Subota 11.03. Zona 9, Čačak