Photo : promo

Vrhunska zabava na Tjentištu !!! Objavljen finalni lineup Nektar OK Festa 2024

Nektar OK Fest donosi još sjajnih muzičkih imena koja će uz do sada najavljena, zagrejati atmosferu na Tjentištu od 19. do 21. jula.

U prethodnom periodu objavljena je lista fantastičnih bendova i izvođača koji će ovog leta biti zaduženi za vrhunsku zabavu u nacionalnom parku Sutjeska, a sada im se pridružuje i 6 novih imena sa kojima je objavljen i finalni lineup jubilarnog desetog festivalskog izdanja.

Neno Belan & Fiumens, Buč Kesidi, Atheist Rap, Bjesovi, Who See, Dža ili Bu uz Thievery Corporation, The Toy Dolls, Parni valjak, Ritam Nereda, Zoster, Tamikrest, Vojka V, Letu štuke, Grše, M.O.R.T., Mortal Kombat, Nipplepeople, Bojanu Vunturišević, Eyesburn, Pero Defformero, Svemirko, Savršene marginalce, Sunshine i odličnu DJ ekipu koju predvode OXIA; Technasia; Victor Ruiz; DJ Jock; Mladen Tomic; Nebs Jack; Nemax i Jakka, zabavljaće publiku na tri festivalska stage-a. Kako je ranije najavljeno Nektar OK Fest će se održati 19/20/21 jula na Tjentištu, a za najverniju festivalsku publiku i ove godine OK kamp će biti otvoren dan ranije 18. jula, kada će takođe biti održan koncertni program na bini u kampu.

Neno Belan, bio je frontmen nekadašnjeg popularnog splitskog sastava Đavoli s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspeh na području bivše Jugoslavije te ostavio niz hitova kao što su „Pričaj mi o ljubavi”, „Stojin na kantunu”, „Bambina“, „Dani ljubavi”, „Ja volim je”, „Ostani uz mene”, „Dugo toplo ljeto” i drugi. Nakon raspada Đavola 1991. godine, Belan nastavlja sa solo karijerom, da bi 1997. godine započeo saradnju sa riječkim bendom Fiumens. Ova sjajna ekipa već više od 25 godina zabavlja publiku širom regije.

Buč Kesidi fantastični dvojac iz Pančeva, koji je u kratkom roku zavladao regionalnom muzičkom scenom. Kroz svoju muziku donose indi, rock i electro fuziju, a gotovo sve njihove pesme, koje su kako mnogi kažu “zaraznog zvuka”, već na prvo slušanje postaju hitovi i sedmicama “sede” na samom vrhu top lista. Za njihove nastupe uvek se traži karta više.

Veterani Nektar OK festa, pank-rok grupa Atheist Rap iz Novog Sada, se vraća na Tjentište! Po njihovim rečima, dolaze ponovo na mesto za koje odavno tvrde da je jedan od „Grand slam“ festivala u regionu. Njima svakako najdraži od sva četiri. U godini u kojoj obilježavaju 35 godina kontinuiranog postojanja i rada, Ateisti će publici izvesti presek najznačajnijih pesama iz svih perioda svoje bogate karijere.

Kultni rok bend Bjesovi vraćaju se na muzičku scenu i na Tjentište. Na oduševljenje njihovih brojnih fanova, Bjesovi nastavljaju sa svirkama. Tokom dosadašnje karijere, objavili su šest albuma, a kreću se u okvirima alternativnog roka i grandža, koji ima presudan uticaj na njihov zvuk.

Who See, dinamični hip-hop duo, koji čine Noyz i Dedduh, dolazi direktno sa pjene Jadranskog mora. U muzičkoj igri su od 2000. godine. Iza njih su brojni hitovi: “Đe se kupaš”, “Reggaeton Montenegro”, “Bar-Bari”, “Nemam ti kad”, “Nije preša” … U oktobru 2023. godine objavili su novi album “Kako jeste i kako je moglo” sa gomilom gostiju među kojima se pojavljuju: Senidah, Random, Edo Maajka, Alejuandro Buendija, Niggor, Bejbi Motorola i Kejt.

Dža ili Bu su osnovani još 1987. godine, a kritika društva i aktuelne situacije u regiji od samog početka bila su im glavni zadatak. Kako su i sami članovi benda rekli, materijala za njihove pesme ima „od Vardara do Triglava”. Najčešće pitanje koje se postavlja bendu je ono o značenju njihova imena. Dža ili bu zapravo je stara srpska izreka koja se upotrebljava kada nešto želiš da uradiš, a nisi siguran hoćeš li uspeti. Jedno je sigurno, oni su uspeli.

Ovogodišnji lineup Nektar OK festa najavljuje odličnu zabavu na Tjentištu. Ukoliko još niste, pravo je vreme za kupovinu festivalskog paketa OK kamp (4 dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival) koji je dostupan putem prodajnih servisa u celoj regiji, a isti možete pronaći na gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si .