Woodstock ’99: Netflix radi seriju o festivalu koji je pošao katastrofalno

Netflix su najavili novi dokumentarac o katastrofalnom festivalu Woodstock ’99.

Iako je zamišljen kao događaj koji bi promovisao mir i ljubav kao svoj legendarni prethodnik – legendarni Woodstock iz 1969.  godine – Woodstock ’99 je na kraju ispao totalna katastrofa.

Trodnevni muzički festival na kojem su nastupali Limp Bizkit, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine i Insane Clown Posse pretvorio se u festival destrukcije, nereda, popraćen požarima, brojnim povredama i seksualnim napadima, a sve to emitovano je uživo na MTV-u užasnutoj publici širom sveta. Bila je to tema osam epizoda podkasta nastalog u produkciji The Ringera, a sada priča pobija i Netflixov dokumentarac!

Deadline izvještavaju da će još neimenovanu dokumentarnu seriju producirati londonski Raw, koji nam je predstavio neverovatnu, ali istinitu priču “Don’t F**k With Cats”. Serija je u fazi rane produkcije, a izvori je opisuju kao “stvarnu priču kako je ideju o tri dana mira, ljubavi i muzike progutao plamen”. Doslovno.

Naravno, nu-metal bend Freda Dursta će se pojaviti u seriji. Bilo je mnoštvo problema za vreme celog festivala, ali sve je eskaliralo poslednjeg dana, tokom nastupa Limp Bizkita. Dok su izvodili “Break Stuff”, frontmen Limp Bizkita neslavno je podsticao publiku da zaista razbijaju stvari (“Alanis Morissette vas je uspavala, nemojte biti toliko mirni!”, njegove su reči). Njegove provokacije rezultirale su brzo raširenim vandalizmom i neredom među više od 400 000 članova publike, od kojih su mnogi već pretrpjeli nesnosnu vrućinu i praktički ronili u blatu i kaljuži uzrokovanu kišom prethodnog dana i lošim sanitarnim uslovima.

No, najgori trenutak dogodio se tokom seta Red Hot Chill Peppers-a nakon što je organizacija zadužena za mir podelila sveće koje su svi trebali da zapale tokom pesme “Under The Bridge”. Umesto toga, sveće su korišćene za paljenje gotovo svega što bi moglo da gori, uključujući ogradu dizajniranu da spreči ljude bez ulaznica. Nakon toga, izvršena su ukupno 44 hapšenja i 10.000 ljudi je trebalo medicinski tretman.

Verovatno je da će poseban tretman u filmu dobiti upravo Red Hot Chili Peppers-i, čiji je set za zatvarenje festivala ovjekovječen – vatrom.  Datum izlaska dokumentarca o nesretnom festivalu i dalje nije poznat.