YOX objavili novi singl “Extinction“

Poslednjeg dana kalendarske 2020. godine, valjevski bend YOX rešio je da nas sve obraduje novom pesmom i spotom i da sa stilom isprati 2020. godinu.

Pred vama je spot za pesmu “Extinction”, a samo ime o njoj dovoljno govori. Pesma je nastala u aprilu, u vreme policijskog časa i vanrednog stanja, kada je bendu zbog epidemije otkazana mini turneja po BiH i Srbiji.

Spot je sniman na Strelištu u Valjevu, inače na lokaciji koju ovaj bend već treći put na različite načine koristi u svojim spotovima. Spot je snimio i montirao Konstantin Mitić, pesma je snimljena u Vinjacords Studiju u Valjevu, studiju benda, a produkcija je delo ruku ekipe iz kruševačkog studija Piranha, Aleksandra Velikinca i Save Tomića.

Ovom pesmom bend najavljuje radnu 2021. u kojoj će biti još novog materijala, koji je u pripremi, novog mercha a, nadamo se i budućih koncertnih aktivnosti. S obzirom da je ekipa ove godine proslavila ne tako mali jubilej od 15 godina aktivnog sviranja, realna su i očekivanja da će on biti adekvatno obeležen, ukoliko situacija to dozvoli.