Žanil Žak Tataj objavio novi EP

5. decembra nas je Žanil Žak Tataj, najpoznatiji kao nekadašnji pevač Divljih Jagoda(sa kojima i dan danas povremeno gostuje) obradovao i objavio svoj novi EP nazvan “Da Capo”.

Žak je ostao veran svom klasičnom hard&heavy zvuku, te mu na performansu mogu mnogi pozavideti. Objavljivanje izdanja je započeo 1. novembra kada je objavio singl “Ipočetka” ispraćen video spotom.

“Da budemo precizniji, njie album, nego EP, ali specifičan je po tome što neće imati samo pet pjesama kao klasični EP, nego će biti prošireno izdanje sa dvanaest pjesama i podjeljen u 2 dijela.Prvi dio biti će vokalno instrumentalne verzije, nakon toga glazbeni intermezzo, a onda instrumentalne verzije svih pjesama te radio edit singla ”Prosule se divlje jagode”. Inače pjesme su nastajale u periodu od 2012-2018 godine…bilo ih je još, ali ove su nekako zadovoljile onu neku moju viziju koju sam imao, kada sam započeo sa radom na Epu.” – otkrio je Žak za intervju sa portalom Music Corner.

Na snimanju albuma su učestvovali muzičari sa kojima on sarađuje već godinama, Stefan Šegulja je bio producent i gitarista, Zoran Saulig klavijutarista i aranžer, a sam Žak je otpevao glavne i prateće vokale ali je odsvirao i neke gitare i bas. Osim njega bas je svirao još i Aleksandar Stemberga, bubnjeve Eduard Banov, kao i Neon koji je ujedno i režiser dva zadnja spota ” Na putu za raj” i ”Ispočetka”.