10 najboljih pesama Daft Punk-a

Nije potcenjivanje ako se kaže da su Daft Punk, koji su nedavno najavili razlaz, jedan od najuticajnijih elektronskih akata svih vremena.

Od debitantskog albuma iz 1997. godine, „Homework“, koji je iznedrio trenutne hitove, uključujući „Around the World“, Thomas Bangalter i Gui-Manuel de Homem-Christo razvili su zvuk francuske na međunarodnom nivou. A pariški par je ubrzo postao svetski poznat po svom sada već legendarnom pokazivanju anonimnosti služeći se kacigama.

Čitaj više : Daft Punk se raspali nakon 28 godina

Semplovao ih je Kanye West na „Stronger“; sarađivali su sa The Weeknd-om i dobili nagradu za album godine na Gremiju 2014. za „Random Access Memories“ iz 2013. godine, na kom su se našle i saradnje sa Nile Rodgers-om i Pharrell Williams-om. Još nepredvidivije, takođe su radili i muziku za Diznijev film ,,Tron: Legacy”. I to bez udubljivanja u njihove bezbrojne kultne muzičke spotove koji su takođe promenili igru u pogledu vizuelnih elemenata.

Posle 28 godina, rastanak su najavili osmominutnim videom pod nazivom ,,Epilogue”, u kom se nalaze u pustinji u svojim kacigama. Kada jedan od njih pritisne dugme, eksplozija se čuje i ekran postaje crn. Video se završava sa par robotskih ruku pored datuma 1993-2021. Prikladan kraj.

Njima u čast probali smo da izaberemo 10 najboljih pesama koje biste obavezno trebali da poslušate.

,,Da Funk” (1995)

,,Around The World” (1997)

,,One More Time” (2000)

,,Harder, Better, Faster, Stronger” (2001)

,,Digital Love” (2001)

,,Technologic” (2005)

,,Robot Rock” (2005)

,,Get Lucky” (2013)

The Weeknd feat. Daft Punk, ,,Starboy” (2016)

The Weeknd feat. Daft Punk, ,,I Feel It Coming” (2016)

Pisao i listu sastavio : Rastko Tomić