15 činjenica u vezi Till Lindemanna koje morate znati

Srećan 57. rođendan Till Lindemannu, nemačkom pevaču, autoru i muzičaru. Till je najpoznatiji kao frontmen bendova Rammstein i Lindemann. Povodom toga objavićemo 15 činjenica u vezi njegovog života.

 1. Rođen je 4. januara 1963. godine u Lajpcigu, i odrastao je sa roditeljima i mlađom sestrom.
 2. Njegov otac je bio poznati autor knjiga za decu u bivšoj DDR (istočna Nemačka). Njegova majka je novinarka i radila je kao šef u odseku kulture za radio stanicu. Razveli su se kada je Till imao 12. godina, i prvo je krenuo da živi sa ocem, ali je usled sukoba sa ocem nakon toga nastavio da živi sa majkom. Otac je u svojoj knjizi napomenuo da je imao problema sa alkoholizmom i da je to bio jedan od razloga zašto nije bio dovoljno odgovoran za odgajanje dedeta, a Till dobar deo vremena nije pričao sa njim.
 3. 1978. godine je učestvovao na juniorskom evropskom prvenstvu u plivanju u Firenci gde je završio kao sedmi na 400m – slobodni stil i osigurao sebi mesto na Olimpijadi 1980. godine, ali nije otišao i prestao je da se bavi sportom usled povrede. Kasnije je napomenuo da u stvari nikada nije ni voleo toliko sport, ali da je to shvatio tek kada je odrastao, da kao mlađi to nije mogao da vidi.
 4. Započeo je da uči za stolara i tesara 1979. godine, a time se kasnije i bavio jedno vreme.
 5. Bubnjevi su prvi instrument koji je krenuo da svira, a prvi bend u kom je svirao je First Arsch od 1986. godine , te je 1992. izdao jedan album sa njima.
 6. Početkom ’90ih je svirao u bendu Feeling B koji je u stvari preteča Rammstein-a, a 1994. su na jednom takmičenju dobili nagradu da snime četiri pesme profesionalno. Ime Rammstein su dobili nakon što je Till video slike sa nesreće pri održavanju avio-mitinga u američkoj avio-bazi nazvanoj Ramstain i bend je želeo da im oda počast.
 7. Ima ćerku iz prvog braka, rođenu 1985. godine. Kasnije se njegova bivša supruga udala za glavnog gitaristu Rammsteina, Richarda Z. Kruspea, sa kojim je dobila i drugu ćerku.
 8. Voli čistu prirodu i voli da živi na selu.
 9. Till Lindemann je školovani pirotehničar od 1996. godine. Dosta puta je na koncertima zaradio opekotine, ali je na vreme počeo da nosi odeću otpornu na vatru.
 10. Piše pesme od 1991. godine. Neke od njih objavljene su u knjizi “Messer” (Nož). Ima još jednu objavljenu knjigu 2013. godine pod nazivom “In stillen Nachten” (U tihoj noći).
 11. Igrao je u nekoliko filmova, uključujući i “Triple xXx” sa svojim bendom Rammstein.
 12. Tekstove svojih pesama karakteriše kao ljubavne pesme. “Haotični oblik ljubavi takođe postoji“, kaže Lindemann.
 13. Priznao je u intervjuu za metal-hammer.de, da danas ne bi započeo bend, jer je od toga gotovo nemoguće zaraditi za život.
 14. Visok je oko 185cm i njegova procenjena neto vrednost je oko 4 miliona američkih dolara.
 15. Tokom izvođenja pesme “Buck Dich” tokom koncerta u Vorcesteru, Till Lindemann je simulirao analni seks sa klavijaturistom Flake Lorenzom. Iako su obojica ostali potpuno obučeni, kasnije su uhapšeni zbog “bezobraznog” ponašanja, ali su pušteni sutradan.