Photo - Milan-Šurbatović

Alitor objavio novi singl

Inđijski metal sastav Alitor je objavio novi singl pod nazivom “Present Tense“ sa drugog albuma. Numera je objavljena 29. decembra, odnosno večeras putem zvaničnog youtube kanala benda u formi lyrics videa.

Alitor će drugi album, koji simbolično nosi naziv II, realizovati u saradnji sa legendarnom izdavačkom kućom iz Beograda – “Take It Or Leave it Records“.

Da podsetimo, sastav je prethodnog meseca pustio u etar spot za pesmu “Consecration“ , a pesma je se našla na našoj listi “Top 50 domaćih pesama objavljenih ove godine“.

Paralelno sa izdavanjem novog albuma, bend će putem kanala Take it or leave it Records-a digitalno reizdati i sva dosadašnja izdanja: “Embittered“ (EP, 2012., samoizdanje), “Eternal Depression“ (LP, 2014., Witches Brew) i singl “Patterns of Redemption“ (2017., samoizdanje).

Takođe, bitno je pomenuti da od početka decembra, Alitor ponovo funkcioniše u originalnoj postavi. Naime, doskorašnji gitarista, Igor Marinić (ex Prototype Unleashed), koji je učestvovao na snimanju albuma i koji je jedan od autora dve numere na samom izdanju, više nije član benda. Kako saznajemo, glavni razlozi su kreativne nesuglasice. Na Igorovo mesto, došao je (vratio se) Aleksandar Stevanović, originalni gitarista, inače glavni autor numere “Present Tense“.

Više o ovoj pesmi nam je rekao frontmen benda, Marko: ” “Snaga“, inače radni naziv pesme, je jedna od prvih numera koja je napisana za novi album. Sada već davne 2015. godine, Alek, je došao na probu sa ovom pesmom koja je manje – više u originalnom aranžmanu od samog početka. Muzički, pesma odiše sirovom energijom i može se posmatrati kao neka vrsta “ode“ našim thrash metal korenima (ako mogu tako reći). Tekstualno, pesma se bavi vremenom i trenutnim stanjem svesti u našoj državi.“

Album “II“ je sniman tokom 2019. godine u beogradskom studiju “Citadela Sound Production“ u saradnji sa Lukom Matkovićem (Quasarborn, Bombarder), zvaničnim producentom ovog izdanja.

Najnoviji singl benda možete pogledati u nastavku vesti, a prvi naredni koncert benda zakazan je za 13. januar u klubu “Shamrock“, koji se realizuje u okviru manifestacije “Doček 7528“.