Anselmo o mogućnosti da Pantera uđe u Rock n Roll kuću slavnih

U novom intervjuu Phil Anselmo(nekadašnji pevač sastava Pantera) bio je upitan šta misli da li postoji mogućnost da Pantera – koja ispunjava uslove od 2008. – uđe u Rock n Roll kuću slavnih i kako bi se osećao ako bi ušli.

Odgovorio je : Čoveče, ljudi su me pitali sto puta ovo pitanje, a ja jednostavno… Ni ne razmišljam o takvim stvarima, čoveče, stvarno ne znam. Mislim, znam da je ulazak u Rock and Roll kuću slavnih pomalo teška stvar, i oni imaju svoja pravila i sve to… Mislim, ne znam – zapravo ne znam previše o tome. Ali ne bih se iznenadio. A kada bismo uspeli, ne znam kako bih se osećao, čooveče. Mislim, velika je čast – bila bi to velika čast.”

Takođe, do prošle godine kada je Pantera-in bubnjar Vinnie Paul preminuo postojala je priča, i mogućnost da se preostali članovi sastava okupe ponovo i zajedno sa gitaristom Zakk Wylde-om sviraju u čast Dimebag Darrellu – gitaristi Pantera-e koji je upucan na bini pre 15 godina, odnosno 2004. godine. Sada, nažalost, bez bubnjara i gitariste, braće koja su i osnovali grupu, to nije moguće učiniti – a ne bi ni imalo nekog smisla.

Grupa je osnovana 1981. godine, a prvi vokal im je bio Terry Glaze i tada su bili glam metal bend sa rozikastim omotima. Međutim, u potrazi za žešćim zvukom, nakon 4 albuma menjaju pevača i na poziciju Glazea dolazi gore pomenuti Phil Anselmo. Sa njim su postepeno krenuli da menjaju žanr, i već sa petim albumom “Cowboys from Hell” koji je objavljen 1990. godine popularizovali tzv. groove metal. Sledeći album – izdat četiri godine kasnije, “Far Beyond Driven” nastavio je da sledi put prethodnog i debitovao na poziciji jedan Billboard-ove top 200 liste. Nakon tog izdanja su objavili još dva, a prestali su da postoje 2003. godine usled čestih svađa i loše komunikacije. Važe za jedan od najvećih metal bendova ikada.