Nekadašnji članovi sastava Judas Priest se ujedinjuju

Tim “Ripper” Owens, nekadašnji pevač Judas Priesta će se udružiti zajedno sa drugim bivšim članovima Priesta, odnosno K.K. Downingom na gitari i Les Binksom na bubnju, gde će im se na basu pridružiti basista Megadetha David Ellefson, a kao drugi gitarista A.J. Mills iz britanskog benda Hostile(njihova dva albuma je producirao upravo K.K.Downing).

Takođe, kao predgrupa će nastupiti nekadašnji pevač Iron Maiden-a, Blaze Bayley. Oni će održati večeras koncert u Wolverhamptonu u Velikoj Britaniji. Izjavili su da bi voleli da održe i turneju međutim zbog privatnih obaveza i toga što neki od njih već imaju dosta zakazanih koncerata sa svojim bendovima i projektjma to za sada ostaje teško izvodljiva misija. Prema Ripperovoj izjavi najveći deo koncerta će ispuniti izvedbe klasika Judas Priest-a.

K.K. Downing je napustio Priest 2011. nakon 41 godine sviranja u bendu, Blinks im je bio bubnjar samo dve godine – od 1977. do 1979., dok je Ripper bio vokal od 1996. do 2003. godine, dok je “menjao” Rob Halforda tokom njegovog odsustva.